A explodat încă un salon la Spitalul din Ploiești. În 2021 au ars de vii doi pacienți tot în incendiu

O nouă explozie a avut loc astăzi într-un salon al Spitalului Movila din Ploiești, același spital în care, în 2021, doi pacienți au murit carbonizați după un incendiu care a cuprins unitatea medicală. De această dată, o pacientă în vârstă de 83 de ani a suferit arsuri pe 16% din suprafața corporală și la căile aeriene.

Polițiștii precizează că la data de 26 februarie a.c., în jurul orei 14.30, Secția nr.2 Ploiești a fost alertată despre faptul că în incinta unei unități medicale din municipiul Ploiești ar fi izbucnit un incendiu: 

„În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că aspectele sesizate se confirmă, din primele verificări, reieșind faptul că incendiul ar fi izbucnit într-un salon în care se afla internată o singură pacientă, de 83 de ani. 

Pompierii sosiți la fața locului au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând vătămarea corporală a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o alta unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul și luării măsurilor legale care se impun.”

Potrivit ISU, pacienta era în comă în momentul producerii deflagrației, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafața corporală și la căile aeriene, va fi intubată și transportată la UPU Ploiești.

Spitalul Movila e o secția exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

În anul 2021, un alt incendiu a izbucnit în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau internați 20 de pacienţi cu COVID-19. Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi, iar o infirmieră a suferit arsuri după ce a încercat să stingă focul.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE