A început asaltul condamnaților! Ce se va întâmpla cu procurorii cinstiți?

Invitați ieri seară la o dezbatere pe tema revocării șefei DNA, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu și purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă au fost gata să se încaiere în direct, moderatoarea emisiunii “Talk News”, Denise Rifai, fiind obligată să ceară brusc o pauză de publicitate – VEZI VIDEO

Cătălin Rădulescu se numără printre parlamentarii certați cu legea, acesta fiind condamnat definitiv în Decembrie 2016 la a un an şi şase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

Supranumit „Berlusconi de Pitești” sau “deputatul AKM,” Rădulescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în anul 2014 fiind acuzat că “în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, concomitent cu ocuparea funcţiei de deputat în Parlamentul României, s-a ocupat de administrarea şi controlul societăţii SC Concordia Con. Strade SRL, efectuând în acest sens operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Concret, acesta s-a subrogat în drepturile şi obligaţiile administratorului de drept, manifestându-se totodată şi ca director general al societăţii, preciza DNA la momentul respectiv.

Scăpat doar cu suspendare, Rădulescu, sprijinit de Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte CJ Prahova, Mircea Cosma, a inițiat o serie de modificări la legile justiției printre care și asupra Legii 78/2000 în baza căreia fusese chiar el condamnat.

La începutul lui 2017, Cătălin Rădulescu a afirmat într-un interviu acordat ziariștilor de la Adevărul că deține acasă, încă de la evenimentele Decembrie 1989, o mitralieră AKM pe care nu s-ar feri s-o utilizeze dacă consideră de cuviință.

În urma acestor declarații, Poliţia Argeş s-au autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, micul arsenal din casa deputatului fiind ridicat de polițiști.

De curând, la finalul lunii Mai 2018, deputatul Cătălin Rădulescu a fost chemat la Parchetul General din București unde este cercetat într-un nou dosar, de această dată pentru ultraj. Dosarul a fost deschis la plânegerea adjunctului şefului poliţiei Argeş care l-a acuzat pe Rădulescu de ultraj, în urma amenințărilor deputatului făcute în Ianuarie 2018 chiar pe holul instanței de judecată.

Se naște astfel întrebarea, justificată, ce se va întâmpla cu procurorii cinstiți, care și-au făcut treaba onest, sub mandatul Laurei Codruța Kovesi?

Vor intra ei pe mâna unor personaje precum deputatul mitralieră? Vom ști vreodată adevărul despre modul în care au fost instrumentate dosarele politicienilor sau vom asista la o mistificare de zile mari a adevărului?

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE