Acord între Eforie și CNAIR. Se construiesc pasaje pentru fluidizarea traficului. Primarul din Agigea a încercat să blocheze proiectul, fără motiv

Primarul orașului Eforie a semnat un acord de parteneriat cu CNAIR, în vederea derulării mai multor lucrări ample, prin care traficul din jurul orașului Eforie Nord va fi fluidizat.

Astfel, după ce astăzi a avut loc semnarea primului acord de parteneriat, Primăria Eforie va primi finanțare prin PNRR pentru construcția unui pasaj între Agigea și Eforie Nord, pasaj care va prelua traficul și-l va duce direct pe variantă.

Un alt pasaj va fi construit între Eforie Nord și Eforie Sud.

De asemenea, Primăria va construi la intersecțiile cu străzile I.G. Duca, Bucovina și 23 August, pasaje pietonale subterane, care vor muta traficul pietonal sub DN 39.

Primăria Eforie va fi printre primele ca va primi fonduri prin PNRR, datorită stadiului foarte avansat în care se află proiectul.

Primarul comunei Agigea a emis aviz nefavorabil pentru pasajul de la intrarea în Eforie Nord

Primăria Eforie a pregătit atent toată documentația pentru aceste lucrări, pe parcursul a aproape doi ani. Singurul impediment de care s-a lovit, pentru a putea începe lucrările urgent, fiind primarul comunei Agigea, care, fără a justifica într-un fel anume decizia, a transmis un aviz nefavorabil către Consiliul Județean.

Este vorba, cel mai probabil, de antipatia pe care Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, o poartă primarului din Eforie, care a atras până în prezent fonduri de peste 70 de milioane de euro, pentru modernizarea orașului, făcându-l pe omologul său din Agigea să pară cel puțin un amator.

Totuși, să te pui în calea unui proiect de o asemenea anvergură, care ar fluidiza traficul pe kilometri întregi, e greu de imaginat. Și totuși se întâmplă.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE