„Al lui Mazăre de la Confort Urban” a dat parcările din Mamaia unei prietene a soţiei

Directorul uns de Radu Mazăre să administreze drumurile publice ale municipiului Constanţa a angajat cele mai profitabile cinci parcări din staţiunea Mamaia în contracte de asociere cu o firmă deţinută de cea mai bună prietenă a soţiei sale.

Sute de mii de euro, pe care le plătesc, la grămadă, turiştii care-şi parchează maşinile, peste vară, în zona Cazino (între hotelurile Condor şi Albatros), la clubul Fratteli, la Aqua Magic sau la Telegondolă, nu mai intră în conturile SCIL Confort Urban SRL.

Aşa a hotărât Cristinel-Viorel Farcaş (foto, cu soţia), directorul general, să organizeze cinci licitaţii, ca să dea „fabricile de bani” pe mâini private. Oficial, aşa cum reiese din contractele încheiate în aprilie 2013, s-a spus că doar un privat putea să construiască, din 2014, cabine de supraveghere şi pază, birouri, camere de odihnă şi grup sanitar, spălătorie auto şi alte acareturi, pe lângă parcări, ca să primească un drept exclusiv de taxare pentru o scurtă perioadă de… 15 ani. 15 ani în care privatul ar urma să verse doar 25-35% din încasări la societatea de aşa-zis interes public local. Nici n-a fost nevoie de vreun anunţ de licitaţie, pe site-urile marilor ziare. Publicitatea s-a făcut din gură-n gură, chiar de către soţia directorului Farcaş. Căci altfel cum să înţelegem că toate cele cinci licitaţii au fost câştigate tocmai de prietena sa cea mai bună?

Carmen-Aida, Cristiana şi gaşca fetelor de la Integra

Licitaţiile au fost câştigate, la grămadă, de SC Pico Rent SRL. Firma este deţinută de soţii Valentin şi Cristiana Picoiu, doi absolvenţi ai liceului sanitar din Bucureşti, care au ajuns, iată, după ani, să se ocupe de parcări în staţiunea Mamaia. Dar, nimic nu e imposibil, când cunoşti pe cine trebuie. Contul de Facebook al soţiei directorului de la Confort Urban SRL, Carmen-Aida Farcaş, trădează faptul că între aceasta şi Cristiana Picoiu există o veche şi strânsă relaţie de amiciţie.

Pe 7 februarie 2012, Carmen-Aida a postat o fotografie în care apare alături de soţii Picoiu şi de o altă persoană de sex feminin, pe terasa unei vile private. În fundal se observă hornul unui grătar de curte, iar pe o poliţă tronează diverse sticle cu băuturi alcoolice şi non-alcoolice. Pe masă, lângă solniţa cu sare şi coşul de pâine: o sticlă de whisky băută pe trei sferturi şi-un pet de pepsi, de doi litri jumate. Sufieciente semne că cele două familii petrec bine împreună!

Apoi, pe 30 octombrie 2012, Carmen-Aida a postat, direct din telefonul personal, o fotografie în care apare la braţ cu Cristiana Picoiu, alături de alte şase doamne şi domnişoare. Fotografia este realizată pe marginea unei piscine, în amurg. În plan îndepărtat se observă un palmier, iar în plan apropiat, la nivelul pardoselii, mai multe buchete de flori, semn că tocmai se consumase un eveniment special.

12 iulie 2013, o prietenă comună a celor două doamne, pe numele ei Violeta Marcu, a postat în contul ei de Facebook o serie de şase fotografii, scriind: „Azi cineva mi-a spus….ce viata frumoasa ai!!!! Cu asa prietene nu are cum sa fie altfel viata mea… – cu Lidia Frunza, Cristiana Picoiu, Elena Liliana Aldea, CarmenAida Farcas, Steluta Neculai şi Mariana Bajdechi.”. Fotografiile sunt realizate la restaurantul Integra de pe strada Adamclisi din Constanţa, deţinut de soţii Gabriel şi Mariana Bajdechi, aceasta din urmă fiind etichetată şi ea în fotografie alături de „grupul domanelor”.

„Încă o întâlnire cu frumoasele mele prietene”

Pe 30 iulie 2013, Violeta Marcu revine cu o nouă serie de fotografii realizate pe terasa de la City Park Mall of Constantza. La noua întâlnire de grup participă toate cele şapte doamne care au fost şi la petrecerea de la Integra, dar şi o a opta – titulara contului de facebook „Camy Camy”. „Inca o intalnire cu frumoasele mele prietene…La multi ani Lidia!!!” – scrie Violeta Marcu. Sărbătorita, Lidia Frunză, are afaceri în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, deţine un birou de mediere a conflictelor, iar printre diplomele de studii se numără şi una de expert în achiziţii publice emisă de o firmă acreditată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Potrivit CV-ului pe care şi l-a postat pe internet, Lidia Frunză a lucrat, timp de 11 ani, la Reno Franci SRL, ca director al departamentului de transporturi. Era perioada 1993-2004, când Reno Franci era coordonată de Petrică Iordache, celebrul om de afaceri care a fost găsit decedat, cu capul între stânci, pe plaja Modern, în noaptea de 6 spre 7 iulie 2007, când era aşteptat la petrecerea dată de Radu Mazăre de ziua sa de naştere.

Minunile icoanei: Farcaş câştigă munţi de bani din pariuri

Toate aceste fotografii atestă faptul că parcările din Mamaia au fost acordate de directorul Farcaş către una din cele mai bune prietene ale soţiei sale. Iar din acest punct de vedere, motivaţia referitoare la investiţii ne apare drept un pretext, nici solid, nici prea inteligent. De altfel, în 2012, prima şi singura dată când a vorbit despre intenţia de a încheia contracte de asociere pentru exploatarea parcărilor din Mamaia, Farcaş a declarat, cu o nonşalanţă incredibilă, citat de ziarul Ziua de Constanţa: „Am făcut un calcul al rentabilităţii acestor parcări şi ne-a dat vreo 3 lei pe zi.”. Doar o oră de parcare, pentru un singur autoturism, costă 2 lei, aşa că e greu de înţeles ce calcule a făcut domnia sa cu cele 1.073 de locuri. În alte situaţii, mai favorabile sieşi, s-ar părea că directorul de la Confort Urban este mai priceput la calcule… chiar şi decât statistica. Din declaraţiile sale de avere, reiese că a câştigat la pariuri sportive, an de an, sume astronomice: 92.000 de euro în 2009, 35.000 de euro în 2010, 6.000 de euro în 2011, 20.000 de euro în 2012 şi 321.000 în 2013. Pentru cei mai mulţi dintre noi, ar fi o minune să câştigăm o singură dată-n viaţă, însă lui Farcaş i se întâmplă an de an.

Cum e posibil aşa ceva?

Ei bine, Cristinel-Viorel Farcaş are ceva unic: are o icoană care a început, subit, de când este director, să facă minuni. La un moment dat, a valorat – potrivit declaraţiilor de avere – 70.000 de euro. Acum, după atâtea minuni care i-au umplut directorului buzunarele, icoana s-a devalorizat la 60.000 de euro. Nu este exclus ca aceeaşi icoană să stea şi la baza minunii prin care licitaţiile organizate de Farcaş, toate cinci, una după alta, au fost câştigate tocmai de prietena soţiei sale. Căci dacă totul a fost legal şi corect, doar o minune putea aranja lucrurile în felul acesta.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE