Alegeri 2024: Rezultatele votului în cele mai mari orașe din România

La Constanța, primarul liberal Vergil Chițac câștigă un nou mandat, iar Florin Mitroi este ales președintele Consiliului Județean.

Scorul în urma rezultatelor parțiale este Vergil Chițac 29.6%, Horia Constantinescu 20.64% și Stelian Ion 20.57%.

Horia Constantinescu de la PSD a transmis în această dimineață un mesaj prin care își recunoaște înfrângerea:

„Încep prin a mulțumi tuturor celor care m-au votat și m-au creditat cu încredere, echipei mele minunate de campanie și continui prin a-mi asuma rezultatul votului!

Fără să vreau, să pară răutăcios ceea ce spun, dar fiecare comunitate are liderii pe care și-i merită!

Vox populi vox dei!

Democrația înseamnă să ne supunem voinței majorității!

Vom fi împreună spectatorii celor patru ani care vor urma!

rog la Dumnezeu să fie bine acestui oraș minunat!

Există viață și după alegeri”

Alegeri 2024 în principalele orașe din România:

Alegeri Brașov – George Scripcaru, primar al Brașovului în perioada 2004 – 2020, a câștigat un nou mandat după ce l-a învins pe primarul în funcție, Allen Coliban, la alegerile de duminică.

Alegeri Câmpulung Muscel – Elena Lasconi obține un scor de aproape 70 la sută pentru un nou mandat la primăria Câmpulung Muscel.

Alegeri Cluj-Napoca – Emil Boc a câștigat al 6-lea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Potrivit numărătorii paralele, Boc (PNL) conduce cu 47% din voturi, urmat de Sabin Sărmaș, independent, cu 30%.

Alegeri Buzău- Constantin Toma câștigă detașat un nou mandat de primar al orașului Buzău, cu un scor ce depășește 60%.

Alegeri Iași – Rezultatele parțiale ale alegerilor arată că, în Iași, Mihai Chirica are șanse pentru un nou mandat, având 33% din voturi. Este urmat de Marius Bodea – 25,1%, de Cosette Chichirău -14,2% și Bogdan Balanișcu – 13,4%.

Alegeri Craiova – Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a câștigat un nou mandat la Primăria Craiovei cu peste 65% din voturi.

Alegeri Sibiu – Primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor (FDGR), câștigă un nou mandat potrivit numărării parțiale a voturilor.

Alegeri Slatina – Mario de Mezzo, prefect al județului Olt din partea PNL, a fost ales primar al Slatinei, un oraș despre care s-a spus tot timpul că este fief PSD.

București – În București, potrivit rezultatelor parțiale, Nicușor Dan a câștigat un nou mandat de primar general al capitalei, cu 46,30% din voturi. Gabriela Firea a fost pe locul 2, obținând 22,59%, Cristian Popescu Piedone 16,48%, și Sebastian Burduja, 7,41%.

Sector 1: Clotilde Armand pierde primăria! ”După numărarea a 98,7% din totalul secțiilor de vot din sector, George Tuță este noul primar al Sectorului 1!Numărătoarea paralelă arată 475 de voturi în plus pentru George Tuță. Au mai rămas două secții unde reprezentanții USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secțiilor de vot. La secția 27, am solicitat intervenția poliției naționale pentru a aplica legea. În prezent, se fac cercetări la fața locului.

De asemenea, atragem atenția că la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea președinților de secții către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi.

Clotilde Armand trebuie să înțeleagă că a pierdut alegerile și să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”, scriu reprezentanții PNL Sector 1 pe o rețea socială.

Alegeri Timișoara: Dominic Fritz spune că a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Timișoara. „Cert este că astăzi stăm în fața timișorenilor ca învingători”, spune el.

Alegeri Suceava – Gheorghe Flutur a pierdut la Suceava în fața candidatului PSD Gheorghe Șoldan.

Alegeri Galați – Ionuț Pucheanu câștigă al treilea mandat la Primăria Galați, cu 65% din voturi, conform numărătorii paralele.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE