Alina Vasiliu: „Bani. Din pământ, din piatră seacă…”

Întotdeauna vor exista în România oameni care se gândesc numai la bani şi judecă totul prin prisma banilor…

Tocmai am văzut un documentar pe B1 TV despre exploatarea în SUA a gazelor de şist. Recunosc că eram dinainte împotriva exploatării prin fracturare hidraulică, şi anume după ce am asistat la conferinţa de la Universitatea „Andrei Şaguna”, unde specialiştii au expus foarte clar atât beneficiile, cât şi riscurile. Mie aceste riscuri mi se par de neacceptat. Poate că sunt exagerări în filmul american, dar le iau ca pe hiperbole care îi pot face pe oamenii limitaţi să înţeleagă mai bine fenomenul poluării decât dacă le-ar fi expus într-un discurs ştiinţific la care intelectual nu au acces.

Evident că Gazprom-ul are interes ca în România, în Europa, de fapt, să nu fie exploatate deloc gazele de şist. Evident că ruşilor le convine să rămână cu monopolul gazelor naturale şi să ia câte şapte piei de pe noi. Evident că ruşii reprezintă Răul latent şi la fel de evident este că ne-ar conveni să le tragem clapa, iar în acelaşi timp să ne scadă facturile la curentul electric.

Aprobarea exploatării este o chestiune de bani. Nu foarte mulţi pentru buzunarele noastre, dar enorm pentru buzunarelele celor care vor face afacerea şi ale celor care îi vor ajuta, într-un fel sau altul, să o facă.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE