Americanii au chemat mai marii PSD Constanța pe plajă. Ordinul a fost scurt: ”Curățenie Generală!”

Puțini dintre noi știu că luna septembrie este dedicată în multe dintre țările lumii, curățeniei. Cum la noi o zi internațională a Curățeniei Costiere nu se sărbătorește cu grătare și nu vine însoțită de o zi liberă, e clar că ea va trece nevăzută și neștiută de români. 

Reprezentanții Ambasadei Americane au ales totuși ca sâmbătă, alături de partenerii români, să curețe plaja dintre club Castel și hotelul Rex, încercând astfel să arate că, dacă ne-am dori, astfel de acțiuni nu sunt greu de organizat.

Curățenia a început de pe faleză

Curățenia pusă la cale de americani a beneficiat de sprijinul RAJA Constanța și de cel al Grup Servicii Petroliere, companie care a sprijinit logistic întreaga acțiune. Cu toate astea, deși pe plajă au putut fi văzuți directorul RAJA și actualmente șef al PSD Constanța, Felix Stroe, primarul Decebal Făgădău, prefectul Constantin Ion, alături de militari americani de la Black Sea Rotational Force, elevi de la liceul Mircea cel  Bătrân, jandarmi și chiar turiști care s-au alăturat din mers, patronul GSP, Gabriel Comănescu a lipsit, fiind probabil prea prețios pentru un asemenea eveniment. Așadar, peste 500 de persoane dar niciun mogul la curățenia de pe plaja din Mamaia.

La final, în parcarea din fața hotelului Rex s-a strâns, fără exagerare, un munte de gunoaie. O acțiune reușită care s-a încheiat în aplauzele tuturor și care, fără îndoială, ar trebui repetată de noi toți, cei care ne dorim un mediu curat.

Voluntarii au adunat gunoiul
Dean Thompson a dat startul curateniei
Si jurnaliștii au participat. În dreapta imaginii, Cristian Hagi.
La final s-au strâns munți de gunoaie
Participanții au primit, la final, diplome de merit
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE