ANALIZĂ. De ce vrea neapărat Felix Stroe să mențină PSD Constanța într-o stare de conflict?

Felix Stroe profita în 2015 de plecarea intempestivă a lui Radu Mazăre și se cocoța în fruntea PSD Constanța. Din acel moment, social democrații s-au prăbușit cu fiecare scrutin electoral la care au participat, ajungând în 2020 la rezultate dezastruoase.

Astăzi, PSD Constanța nu mai există în județ. Partidul mai are doar câțiva primari de comună, produse ale grupării Mazăre, care s-au lipit bine de localitățile lor și pot câștiga alegerile indiferent de partidul din care ar face parte.

În calitate de lider al PSD Constanța, Felix Stroe nu a fost în stare să crească vreun produs politic, vreun candidat care să tragă în față partidul. Liberalii conduc nestingheriți marile orașe și comunele importante din județul Constanța și nu pare că la alegerile din 2024 va exista pericolul vreunui oponent din partea PSD.

Singurii PSD-iști care au îndrăznit să ridice capul, devenind astfel un pericol pentru dictatura lui Stroe, au fost maziliți și îndepărtați. La umbra lui Felix Stroe au crescut doar buruienile.

Acesta este rezultatul incontestabil al modului dezastruos în care a condus Felix Stroe PSD Constanța.

Ai spune că știind toate aceste detalii, Felix Stroe umblă disperat în căutare de candidați puternici, prin județ. Ai putea crede că, având în vedere puzderia de dosare penale care a lovit PNL-ul, Felix Stroe e ocupat zilnic cu a face opoziție liberalilor.

Dar nu, preocuparea principală a liderului PSD Constanța este să-i convingă pe mai marii de la București că pentru dezastrul din partid sunt de vină anumiți colegi, care-l atacă din toate părțile.

Când, în realitate, Felix Stroe e cel care-și atacă oamenii din organizație, încercând cu disperare să pară victima unui complot din partea colegilor.

Avem, de exemplu, o gazetuță obscură, pe care n-o numim pentru că sigur n-ați auzit de ea. Autor al articolelor prezentate în această publicație este chiar șefa de cabinet a lui Felix Stroe. Cu ce se ocupă doamna, săptămânal? Cu atacuri la PSD-iști.

Ba că Donțu poartă nu știu ce chiloți, ba că Țuțuianu bârfește prin cârciumi, ba că Făgădău e Corcodel. Toate fricile lui Felix Stroe sunt transformate în articole denigratoare. Ba chiar, în unele articole e luat în stambă chiar Marcel Ciolacu. Și, moț cocoț, aceste articolașe, citite în general de 50-60 de oameni, se termină în mod arogant cu amenințarea că Stroe nu pleacă nicăieri mulți ani de-acum încolo.

E nevoie să argumentăm de ce putem fi siguri că Felix Stroe știe despre aceste articolașe amenințătoare, înaintea apariției lor? Sperăm că nu.

De partea cealaltă, deși pe noi ca jurnaliști ne-ar încânta, nu vezi răspunsuri publice la aceste atacuri, din partea celor vizați.

Și-atunci, cine vrea de fapt să mențină o situație tensionată și conflictuală în PSD Constanța. Felix Stroe, evident.

De ce vrea Felix Stroe morțiș să mențină o stare de conflict în organizația pe care o conduce? Poate pentru a le arăta șefilor de la București că el e o victimă. Poate, pentru a-și justifica în acest fel lipsa de rezultate a partidului pe care-l conduce. Poate că în acest fel încearcă să explice de ce sunt ținuți pe margine oamenii care chiar au performat pentru partid. Sau, poate că bătrânețea l-a transformat într-un politician arogant care se crede intangibil.  

Naiba știe. Un lucru e clar, se vede în cifrele partidului: PSD Constanța s-a transformat într-un partid mic, în ultimii ani, un partid care nu mai sperie pe nimeni, un partid care nu mai contează.

99.971 de constănțeni votau PSD în 2016, în județ. Doar 62.007 votau PSD în 2020, cu Măria Sa Felix Stroe candidat. E nevoie să spunem mai mult?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE