Armata germană va păzi transporturile de măști, de frica americanilor

Guvernatorul Berlinului a cerut Armatei Germane să păzească toate transporturile de măști chirurgicale, după dispariția misterioasă a 200.000 de bucăți achiziționate săptămâna trecută, destinate forțelor de ordine.

Un reprezentant al Bundeswehr, forțele armate germane, a confirmat că militarii urmează să asigure toate zborurile necesare aprovizionării orașului Berlin cu măști și alte materiale sanitare.

Ministrul de interne german, Andreas Geisel, a acuzat vineri Statele Unite ale Americii, afirmând că 200.000 de măști produse de compania 3M destinate Germaniei, ar fi fost „confiscate” în Bangkok prin „metode sălbatice.”

Acesta a vorbit despre „un act de piraterie modernă” și că este metodele americane „nu sunt modul adecvta de a trata partenerii transatlantici ”.

Declarațiile de mai sus au fost retrase ulterior, după ce diplomații americani acreditați la Berlin au protestat, în timp ce oficialitățile germane au adăugat că investighează în continuare dispariția măștilor de protecție.

Critici similare au venit și din partea Franței. Oficialii francezi acuzând, fără să dea nume, că anumiți americani au supralicitat pentru a pune mână pe stocuri de măști de protecție din China, care fuseseră contractate în prealabil de statul francez.

spot_imgspot_img
spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE