ARSVOM a mai salvat patru vieți. Ministrul Drulă spune că agenția este inutilă

Ieri dimineața, încă pe întuneric, la orele 4, un catamaran cu patru persoane la bord a fost surprins de furtună în Marea Neagră, în timp ce se îndrepta spre Eforie.

Din pricina valurilor mari și a vântului puternic, yacht-ul n-a reușit să intre în Marina Eforie, fiind obligat să se îndrepte spre Constanța, acolo unde intenționa să ajungă în portul turistic Tomis.

Surprinsă de condițiile dificile de navigație, atunci când a ajuns în dreptul localității Agigea, ambarcațiunea a încercat să ancoreze dar s-a izbit de digul de Sud al Portului Constanța.

Aflați în această situație disperată, cei patru membri de echipaj au solicitat ajutor prin serviciul de urgență 112, la fața locului fiind trimisă imediat nava salvator SAR Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Salvatorii au localizat rapid yacht-ul, care prezenta deja găuri de apă, reușind să-l remorcheze în siguranță până în dana 77 a Portului Constanța.

În urma operațiunii prezentate, ARSVOM a salvat patru vieți omenești, și bunuri materiale în valoare de peste 60.000 de Euro (valoarea ambarcațiunii, și a aparaturii de navigație). Catamaranul salvat este înmatriculat în România.

Ministrul Cătălin Drulă, spune că ARSVOM este inutilă

Amintim cititorilor noștri, că ministrul USR-Plus, Cătălin Drulă, dorește desființare ARSVOM, și transferarea serviciilor de salvare pe mare în competența Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Pentru ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, navele de salvare din dotarea ARSVOM sunt niște “bărci de milioane de Euro” în timp ce, agenția în sine “nu-și are neapărat rostul.”

Aceste afirmații absolut iresponsabile, emanate de Cătălin Drulă pe 4 iulie 2021 la Timișoara, dovedesc  încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de puțin înțelege actualul ministru domeniul maritim.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE