ARSVOM l-a adus în siguranță la Mangalia pe sportivul român Alexandru Dumbravă

Sportivul de anduranță Alexandru Florian Dumbravă a încercat să tranverseze Marea Neagră într-o simplă ambarcațiune cu rame, botezată “LAYLA.”  Însă, în urma furtunii de noaptea trecută, acesta s-a văzut nevoit să ceară remorcaj prin intermediul Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC).

În prima etapă, în timpul nopții, Dumbravă a cerut sprijin MRCC Turcia iar apoi MRCC Bulgaria, însă agențiile de salvare din cele două state riverane Mării Negre au refuzat să intervină. Acestea au susținut că l-ar fi putut salva pe sportiv dar nu și ambarcațiunea acestuia.

Aflat sub monitorizarea Autorității Navale Române, atunci când se afla la 90 mile marine de coasta românească, MRCC România a solicitat Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSOM) să intervină. 

Astfel, nava salvator SAR „MAIA” a pornit în căutarea ambarcațiunii “LAYLA” reușind s-o repereze la 70 mile marine travers de localitatea Mangalia. 

În acest moment “LAYLA” împreună cu Alexandru Dumbravă se află la remorcă, în drum spre portul turistic Mangalia.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE