ARSVOM. O nouă zi, o altă viață salvată

Am fost informați în această seară, printr-un comunicat transmis de Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), că nava de intervenții SAR „ARES” a preluat și a adus la mal un marinar egiptean care prezenta simptomele unui posibil blocaj renal. 

„Astăzi, 28.07.2023, ora 18:30, s-a solicitat intervenția cu o unitate SAR din cadrul Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare, pentru efectuarea unei operațiuni Medevac (evacuare medicală).

Nava SAR ARTEMIS s-a deplasat cu o viteză de 25 noduri către direcția indicată, pentru a prelua de la bordul navei MV „NORAN”, un bărbat de origine egipteană, care acuză dureri foarte mari, suspect de blocaj renal.

Solicitarea a fost făcută via MRCC, în numele Căpităniei Sulina.

Bolnavul a fost preluat de către echipajul navei SAR „ARES”, la bordul navei aflându-se și o asistentă, care i-a acordat bărbatului primul ajutor.

La ora 20:35, SAR „ARES” a acostat în Portul Sulina. Bărbatul a fost transportat in condiții de siguranță și predat la mal unui echipaj de ambulanță.”

Conform procedurii, orice marinar evacuat de pe navă din pricina unei condiții medicale este predat echipajelor SMURD, care se ocupă mai departe ca acesta să ajungă la cel mai apropiat spital recomandat de situația medicală în care se află pacientul.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE