Asociația operatorilor portuari nu investește la Farul Constanța. Ce spune Viorel Panait

În urmă cu două zile, cotidianul ProSport a lansat “pe surse” informația potrivit căreia asociația patronală „Constanta Port Business Association” care reunește mai multe societăți private din Portul Constanța, ar putea deveni acționar la Clubul de Fotbal „Farul Constanța.”

“Constanța Port Business Asociation, cel mai operator din zona maritimă a orașului de la malul mării, va prelua 10 la sută din acțiuni începând cu 1 ianuarie 2024” susține ProSport.

Zvonul a apărut în contextul în care Gheorghe Hagi tocmai ce i-a vândut 10% din club brazilianului Rivaldo Vítor Borba Ferreira, urmând probabil ca  alte „felii” de câte 10% din acțiunile Farul Constanța să ajungă la alți investitori.

În mediile sportive au mai fost vechiculate diverse nume de potențiali investitori precum Gigă Popescu sau Mitică Dragomir, însă până la acest moment Rivaldo rămâne singurul care și-a asumat această responsabilitate.

Însă, potrivit surselor citate de cotidianul de sport, Constanța Port Business Asociation (CPBA) ar urma să dobândească calitatea de acționar începând cu 1 ianuarie 2024, de unde am putea deduce că discuțiile ar fi deja avansate.

Cine este Constanta Port Business Association?

Discutăm despre o asociație ce reunește mai multe societăți private ce operează în porturile maritime și fluviale românești, din diverse domenii de activitate:

„Reprezentăm și apărăm interesele agenților economici din Portul Constanța în relația cu autoritățile publice, sindicatele și terții la nivel local, național și internațional.”

Cam așa își descrie msiunea și strategia Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța, metamorfozată în ultimii ani sub noua siglă mai cu ștaif anglo-saxon “Constanța Port Business Asociation.”

Asociația este condusă, din poziția de președinte, de Viorel Panait (67 de ani), director general și acționar al operatorului portuar Comvex SA.

Pentru a lămuri situația l-am contactat pe Viorel Panait, președintele CPBA, iar acesta ne-a oferit următorul răspuns:

Reporter: Bună ziua, domnule Panait. Mă interesează subiectul legat de acțiunile cumpărate de Constanta Port Business Asociation la Farul Constanta. Îmi puteți confirma vă rog că această ipoteză este reală? Mulțumesc! 

Viorel Panait: Nu este corectă.

Deci Viorel Panait infirmă zvonurile lansate de sursele ProSprort. Rămâne însă valabilă varianta în care Gheorghe Hagi ar mai putea vinde și alte pachete de acțiuni la Farul Constanța. 

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE