AVEM DOVADA! Solicitarea nașului familiei Hira a fost ANTEDATATĂ!

Redacția Constanta.INFO a publicat în cursul zilei de ieri o informație, în exclusivitate, prin care se arăta, cu dovezi concrete, că repartiția caselor la RAEDPP se face pe bază de pile și relații.

Cele două cazuri prezentate arătau că nașul fiicei directorului RAEDPP, Stere Hira, urma să primească o vilă în centrul orașului, în timp ce fiul doamnei Elena Enache, mâna dreaptă a directorului în instituția respectivă, urma să primească o garsonieră pe bulevardul Brătianu.

Hoție la RAEDPP. Directorul Stere Hira îl mută pe nașul fiicei sale într-o casă ultracentrală care aparține instituției

Cele două repartiții pe care le-am prezentat au fost propuse în urma unui fals grosolan, cei doi noi viitori proprietari fiind prezentați ca fiind locatari ai imobilelor respective.

O situație complet dubioasă, care ar ridica întrebarea: cum au ajuns cei doi în imobilele respective, care aparțin orașului Constanța, fără repartiție, și dacă tot ar locui acolo, de ce nu au fost evacuați, așa cum cere procedura? 

Nu știm dacă fiul Elenei Enache chiar locuiește în garsoniera pe care o solicită, așa cum scrie în acte. Știm doar că dacă situația este reală, copilul locuiește acolo abuziv.

În ceea ce privește situația nașului familiei Hira, am verificat situația în teren: vila pe care RAEDPP dorește să i-o ofere este goală și nelocuită de mai bine de un an, atunci când domnul care locuia acolo a fost trimis în campusul Henri Coandă, tocmai pentru a face loc nașului familiei Hira.

Primarul a retras Proiectul după ce Constanta Info a semnalat ilegalitățile

Revenind la ziua de astăzi, moment în care proiectul propus de Vergil Chițac prin care cei doi piloși urmau să primească prin hotărâre de Consiliu Local noile locuințe, a fost clar că articolul pe care l-am publicat a stârnit un adevărat scandal în rândul administrației Chițac, pentru că la începutul ședinței, primarul, vizibil nervos, a anunțat consilierii că va retrage proiectul de pe ordinea de zi. 

V-ați fi așteptat probabil ca directorul RAEDPP să fie demis astăzi din funcție, dar nu. Primarul Vergil Chițac retrage proiectul de pe ordinea de zi, ceea ce arată clar că există probleme grave în modul în care s-a făcut repartiția imobilelor, dar imediat după acest anunț, îi găsește scuze directorului Stere Hira, spunând că solicitarea lui Gigică Anastase este depusă din 2017, moment în care Hira nu era încă director, și că nu-l putem pedepsi pe tânărul solicitant pentru că între timp o rudă a sa a devenit directorul instituției. 

Apoi, primarul în funcție continuă delirul cu o tiradă adresată redacției Constanta.INFO, spunând despre această publicație că este de fapt ”un blog personal”, pe care scriu niște ”mercenari”. Un comportament nedemn de un primar în funcție, dar în același timp un comportament cu care ne-am obișnuit. Așa fac hoții când sunt prinși, înjură. 

Avem însă o surpriză neplăcută pentru domnul primar. De la mercenari cu dragoste.

Dacă singurul argument pe care l-a putut aduce este că Gigică Anastase solicitase o locuință încă din 2017, atunci când ruda sa Stere Hira nu era director, îi prezentăm astăzi primarului, dar mai ales procurorilor care ne citesc, dovada că dosarul rudei directorului RAEDPP a fost ANTEDATAT. 

În 2020, reponsabili ai RAEDPP prezentau Consiliului Local lista cu toți solicitanții înscriși la RAEDPP pentru repartiția unei locuințe, solciitanți care aveau dosar complet și cărora le-a fost acordat un punctaj, de către o comisie, în funcție de actele depuse.

În lista din 2020 pe care v-o prezentăm în exclusivitate astăzi, numele nașului fiicei lui Stere Hira NU APARE. Ceea ce înseamnă că solicitarea rudei lui Stere Hira a fost depusă mult mai târziu, dar a primit o dată anterioară. Un alt fals grosolan, făcut pentru a-l rezolva pe nașul fiicei directorului. Și încă o dovadă că primarul municipiului Constanța ori e prost, ori minte și e complice acestor golănii. 

E timpul ca procurorii constănțeni să se uite atent pe lista repartițiilor de la RAEDPP. Le oferim chiar și un pont: întrebați pe la registratură când a apărut dosarul cu numele Gigică Anastase, veți avea o surpriză. Apoi, al doilea pont: verificați cine a semnat de primire pentru acest dosar, veți avea din nou o surpriză care se va lăsa cu mulți ani de pușcărie. 

Lista cu solicitările de locuințe din 2020

Vă prezentăm în continuare lista cu solicitanții înscriși la RAEDPP pentru obținerea unei locuințe în 2020.

Urmărind atent, veți vedea că numele rudei lui Stere Hira nu apare, pentru că dosarul a fost adus în 2021 și antedatat cu 2017.

Somn ușor, domnule primar! 

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE