Avocata Elenei Udrea șterge pe jos cu judecătorii Înaltei Curți

Condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, fostul ministru Elena Udrea a ținut să se prezinte azi în fața judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), înainte ca magistrații să se pronunțe asupra constestație la anulare depusă de Udrea ca ultimă cale de atac.

După ce ședința de judecată s-a încheiat, Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea, a făcut câteva declarații în fața jurnaliștilor prezenți, afirmând că se așteapta la anularea condamnării și punerea în libertate de îndată a clientei sale.

„Am rămas în pronunțare pe fondul contestației la executare. Ne așteptăm să câștigăm, respectiv să fie anulată condamnarea doamnei Udrea, și formele de executare.”

Întrebată decă Elena Udrea este afectată de decesul lui Rudel Obreja, Silvia Uscov a precizat că Obreja a fost persoana care nu a cedat presiunilor DNA la momentul anchetei:

„Bineînțeles că este afectată. Mai ales că Rudel Obreja a fost persoana care nu a cedat presiunilor DNA la momentul respectiv, refuzând să dea declarații nereale, așa cum i se solicitase, pentru a o denunța în mod nereal pe doamna Udrea.”

ÎCCJ a respins contestația

La scurt timp însă a venit și decizia judecătorilor ICCJ, care au respins contestația Elenei Udrea, condamnarea de șase ani fiind astfel definitivă, și fără alte căi de atac.

Supărată probabil de această decizie, avocata Silvia Uscov și-a vărsat amarul pe rețeaua de socializare Instagram, acolo unde a postat următoarele:

„M-am prezentat în faţa ICCJ, deci tot în faţa instanţei supreme, care prima dată a încălcat legea română, apoi a încălcat Constituţia României, precum si drepturile fundamentale recunoscute de convenţile europene obligatori pentru România, în vederea reparării acestei încălcări, și sperând că va exista un complet de judecători care să treacă de prejudecata existenţei unei condamnări și să se aplece cu imparţialitate reală asupra acestui caz, care a adus numai nedreptăţi ce, pentru un profesionist al dreptului, sunt de neconceput într-un stat de drept.

Dar, se pare ca le-am cerut prea mult atunci când le-am cerut să respecte drepturile omului”

Udrea rămâne în penitenciar

Având în vedere soluția pronunțată azi de ÎCCJ, Elena Udrea va rămâne pe mai departe în penitenciarul de femei Târgșorul Nou, pentru a executa pedeapsa de 6 ani primită dosarul Gala Bute.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela, împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, este hotărârea pronunțată luni de instanța supremă” precizează decizia Curții.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE