Blocurile din Tulcea se prăbușesc chiar și fără cutremur

Duminică, în jurul orelor 17, centura superioară a acoperișului blocului I6 din Piața Veche din Tulcea s-a prăbușit.

Structura din beton armat s-a despins, fără avertisment, distrugând în cădere două balcoane de la ultimul etaj, iar  la sol, două autoturisme parcate regulamentar și partea din față a unui spațiu comercial aflat la parterul clădirii.

Locatarii blocului susțin că au anunțat în nenumărate rânduri autoritățile locale cu privire la faptul că pereții clădirii “tremură” de fiecare dată când pe stradă trec mașini mari, chiar și autobuzele de transport public, însă n-au fost luați în serios.  

Din fericire, evenimentul s-a petrecut într-o zi nelucrătoarele, pentru că altfel am fi putut asista la o adevărată tragedie, zona respectivă fiind deosebit de aglomerată.

Conform informațiilor publicate de Tulcea Noastră, blocul în cauză a fost construit în perioada 1967-1968, iar “structura de rezistență este precară.”

Imediat ce incidentul a fost raportat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU Tulcea, urmând să fie stabilite cauzele exacte care au dus la prăbușirea structurii din beton.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE