Chițac minte la o televiziune națională: „Comănescu n-a avut contracte cu statul român”

Doar un om nepregătit sau mincinos poate susține că mogulul forajului petrolier din Constanța, Gabriel Valentin Comănescu, n-a făcut afaceri cu statul român.

Deși contractele pe bani publici semnate de firmele mogulului cu diferite instituții sau companii naționale sunt de notorietate, iar presa locală și centrală a tratat pe larg aceste subiecte, Vergil Chițac preferă să mintă în direct la un post național de televiziune:

 “Domnul Comănescu este un om de afaceri care n-a avut niciodată contracte cu statul român și care mi-a fost student. Deci domnul Comănescu este un om de afaceri care n-a avut nicodată contracte cu statul român. Asta nu înseamnă că eu sunt omul lui Gabriel Comănescu. Comănescu își face afacerile lui” a afirmat Chițac în cadrul unei dezbateri electorale, din 28 august 2020, la postul Realitatea TV.

Pentru a-i reîmprospăta memoria candidatului Vergil Chițac, dar mai ales pentru buna informare a alegătorilor, vom sublinia că doar anul acesta Gabriel Valentin Comănescu a primit un contract în valoare de peste 4 MILIOANE DE EURO de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC).

Este vorba despre contractul semnat marți, 14 ianuarie 2020, între APMC și consorțiul format din societățile Grup Servicii Petroliere SRL (GSP) – GSP Offshore SRL, ambele controlate de Gabriel Valentin Comănescu.

Obiectul acestui contract se referă la “serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind” scufundată, cu tot cu berbecuți, în bazinul portului Midia. Aștia nu sunt bani publici? A scris toată presa din România despre asta!

Aceeași societate, GSP Offshore SRL a semnat în iulie 2019, un contract pe 8 ani cu OMV PETROM SA, pentru servicii integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria” din Marea Neagră.

Valoarea contractului nu este fixă, dar a fost estimată la peste 1 MILIARD de lei, conform  Financial Intelligence.

Păi cine este OMV Petrom SA?

Poate e bine să informăm opinia publică că societatea OMV Petrom aparține încă, în proporție de 30,62% statului român (20.63 % sunt la Ministerul Energiei și 9.99% la Fondul Proprietatea). Sunt sau nu sunt bani publici?

Dar merită totuși observat și cine este GSP Offshore SRL și ce legătură are această firmă cu România, și cu bugetul de stat.

Înființată pe 22 septembrie 2016, societatea GSP Offshore este doar administrată de cetățeanul român Gabriel Valentin Comănescu, fiind în schimb deținută de două firme olandeze, GSP OFFSHORE BV cu 99.9 % și GVC INVESTMENT BV cu 0,1%.

Cu alte cuvinte, banii din bugetul de stat se scurg la Rotterdam, acolo unde GSP OFFSHORE BV, acționar majoritar al GSP Offshore SRL, are fix 6 angajați (conform consultanților de la Dun & Bradstreet).

Singura legătură a acestei firme cu plaiurile mioritce este Gabriel Comănescu, care deține poziția de administrator. În rest, această societate este doar o tentáculă străină, prin care banii de la buget ajung în conturi private și anonime din Olanda, dincolo de controlul autorităților române.

Pe 8 august 2017, tot GSP Offshore SRL a semnat un alt contract, dar tot cu OMV PETROM SAîn valoare de 273.591.017,34 (aproximativ 56 MILIOANE de Euro). Îți este și greu să citești asemenea cifre, darămite să le mai și înțelegi. Sunt bani publici?

Nu e de mirare că Vergil Chițac este disperat să-și apare șeful cu fiecare ocazie, în condițiile în care interesele lui Comănescu în Marea Neagră depășesc cu mult imaginația omului de rând.

Comănescu a transformat apele noastre teritoriale și portul Constanța în terenul său de joacă, iar acum vrea să-și prindă pe perete, în sala trofeelor, și orașul Constanța. Și cine știe, poate mai târziu va ridica și alte pretenții?!

Oricum, felicitări doamnei moderator. Bâlbâiala care a venit în urma întrebării ”aveți sediul de campanie în clădirea lui Gabriel Comănescu?” este neprețuită.

spot_imgspot_img
spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE