Cine sunt candidații PSD pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean

Toate partidele mari din Constanța și-au desemnat candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean. Singurii care se lasă așteptați sunt PSD-iștii. Veți înțelege, citind acest text, de ce avem parte de acest suspans.

Să începem cu candidatul Consiliului Județean. În ciuda unor știri ”scăpate” pe surse, Mihai Lupu nu a fost nici măcar o secundă o variantă luată în calcul.

Alesul PSD-iștilor pentru această candidatură, este, în acest moment, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu. O variantă pe care o acceptă întreaga organizație. Și sincer, dacă analizezi situația, nici măcar nu e o variantă rea. Sigur, nu poate câștiga în fața liberalului Mitroi, dar poate aduce un scor bun pentru partid, în perspectiva numărului de consilieri câștigați.

Daniel Georgescu, însă, nu-și dorește să candideze în orice condiții. Pentru a intra în această cursă, a pus condiția ca PSD-iștii să nominalizeze, în lupta pentru municipiu, cel mai bun candidat pe care-l au la dispoziție.

Așa ajungem la candidații de la municipiu. Cum spuneam, Georgescu vrea să candideze în tandem cu un PSD-ist care să-l ajute, aducându-i din municipiul Constanța un număr mare de voturi.

Ceea ce-l scoate din luptă pe Costin Răsăuțeanu, cel pentru care Dumitrache s-a bătut ca un sălbatic. Nu e o mare pierdere, pentru că sincer vorbind, pe Răsăuțeanu l-a dorit drept candidat DOAR Dumitrache, care ar fi mai mult decât fericit să-i ofere un candidat slab prietenului său Vergil Chițac.

Revenind, varianta Răsăuțeanu căzuse oricum, de săptămâna trecută.

La discuțiile pe care le-au avut cu președintele partidului, Marcel Ciolacu a recomandat ca Decebal Făgădău să fie candidatul pentru funcția de primar, în caz contrar, dacă alegerea șefilor de la PSD Constanța urmează să fie alta, aceștia trebuie să-și asume cu funcțiile, un eventual eșec.

Felix Stroe nu ar avea o problemă cu candidatura lui Decebal Făgădău, pentru că Felix Stroe își dorește încă patru ani la șefia PSD Constanța, iar desemnarea unui candidat cu șanse pentru Primăria Constanța i-ar da dreptul să emită pretenții la această poziție.

Decebal Făgădău, în schimb, a evitat orice discuție cu actuala conducere a organizației de partid, din momentul în care a părăsit organizația, în 2020. Ceea ce complică lucrurile, între cele două părți.

Pe Decebal Făgădău nu-l vrea, în ruptul capului, Ion Dumitrache, care știe că odată ajuns primar, colegul său de partid nu-i va servi nici măcar o secundă interesele de afaceri. Bossul PSD a mai trăit asta între 2016 și 2020, știe cât de bine i-a mers apoi cu Vergil Chițac și ar trăi un coșmar dacă Decebal Făgădău s-ar întoarce.

Iar Felix Stroe nu dorește să-l supere pe asociatul vieții lui, Ion Dumitrache.

Astfel că, din informațiile noastre s-a ajuns la o soluție de compromis, care, cel puțin la nivel teoretic, pare să împace pe toată lumea.

Această variantă de compromis se numește Horia Constantinescu.

Actualul șef al ANPC este un partener suficient de convingător pentru Dan Georgescu, un tandem între cei doi fiind mai mult decât agreabil. Apoi, Horia Constantinescu a păstrat o relație decentă cu șefii organizației PSD Constanța. O relație care, deși contondentă în anumite momente, e mai mult decât are Decebal Făgădău cu Stroe și Dumitrache, în acest moment.

În plus, Horia Constantinescu e maleabil. Chiar dacă e vocal, de multe ori, va găsi soluții pentru ca și Dumitrache să fie fericit pe partea economică, în eventualitatea în care devine primar.

Iar Horia Constantinescu are șanse să câștige, conform sondajelor.

Așa că, din informațiile noastre, mâine, social democrații constănțeni se vor prezenta în fața lui Marcel Ciolacu și vor propune tandemul Horia Constantinescu la municipiu, Dan Georgescu la Consiliul Județean. Rămâne de văzut ce va spune președintele PSD. Va insista pe preferatul său, Decebal Făgădău sau va accepta propunerea liderilor de la Constanța, Horia Constantinescu?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE