Un nou schit în județul Constanța, ocrotit de al doilea arhipăstor cunoscut al Tomisului, la Ciocârlia

La Ciocârlia, județul Constanța, s-a înființat un schit de maici pus sub ocrotirea unui martir care a fost al doilea arhipăstor cunoscut al Tomisului: Sf. Sfințit Mucenic Efrem, transmite Basilica.ro.

Primăria a dat în folosință un teren pe strada Stejarului din localitate, lângă fosta Întreprindere Agricolă de Stat (IAS) Stejaru.

Piatra de temelie va fi pusă de Părintele Arhiepiscop Teodosie al Tomisului în 7 martie 2024, ziua în care este pomenit ocrotitorul noului schit.

Maicile din obște provin din Vatra Dornei, iar biserica de zid a schitului va fi construită în stil moldovenesc. În clădirea fostei grădinițe de la IAS Stejaru au fost amenajate chilii și un paraclis. Slujbele sunt oficiate deocamdată de un preot misionar.

Până la construirea chiliilor și a bisericii de zid, la schit a fost adusă o bisericuță de lemn veche de două secole din zona Piatra Neamț. Aceasta urmează să fie reasamblată în noua locație.

Celălalt hram al sfântului așezământ va fi „Învierea Domnului”.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE