Claudiu Palaz și Florin Gheorghe, două nuci prea tari pentru o singură organizație de partid?

Reprezentanții Organizației Județene Constanța a partidului Mișcarea Populară au organizat astăzi o conferință de presă pentru a sărbători faptul că au reușit un scor electoral mult peste media pe țară, clasându-se în județ pe locul al treilea, după PSD și PNL, cu un scor de 11,18 %.

Palaz :”Datorăm totul președintelui”

Claudiu Palaz a mulțumit colegilor prezenți pentru activitatea din campania electorală. ”Scorul nostru este o performanță electorală. Am muncit enorm ca să ajungem aici, făcând o campanie fără mici și bere. Datorăm totul președintelui Traian Băsescu pentru că a fost aproape de constănțeni și Elenei Udrea, pentru investițiile pe care le-a făcut în perioada în care a fost ministru. Era timpul pentru o echipă tânără iar noi am reușit să o construim, fără să ne facem că facem opoziție. Am obținut scoruri incredibile în localități controlate de alte partide, precum Lumina unde am avut 14 % sau Valu lui Traian cu 10 %. Am reușit să batem PSD-ul la Eforie Nord unde am fost primii la numărul de voturi. ”, a spus mândru Claudiu Palaz, care a ținut să menționeze că va continua să fie inamicul public numărul unu pentru administrația Mazăre-Constantinescu. Dincolo de toate aceste declarații, lipsa președintelui Organizației Municipale a PMP, deputatul Florin Gheorghe, Constanța a ridicat un semn de întrebare pentru toți jurnaliștii prezenți. Chestionat pe această temă, liderul Claudiu Palaz a ridicat din umeri, spunând că regretă aceste neînțelegeri, care au făcut poate ca scorul organizației să fie mai mic. Și exact în momentul în care Claudiu Palaz încerca să minimalizeze aceste tensiuni dintre el și președintele organizației municipale, jurnaliștii prezenți au primit pe adresa de e-mail un comunicat de presă în care deputatul Florin Gheorghe saluta rezultatele bune ale partidului din care face parte, arătând clar că în PMP Constanța există de-acum două tabere distincte.

Florin Gheorghe: ”Există tensiuni, dar nu generate de mine”

Pentru că președintele Claudiu Palaz a continuat să ridice din umeri și a evitat să vorbească despre tensiunile din organizație, l-am căutat pe liderul municipiului, deputatul Florin Gheorghe, pentru a cere o părere despre ceea ce se întâmplă în sânul organizației la acest moment. Acesta a recunoscut că există tensiuni, însă consideră că nu este el cel care le generează, problema fiind de fapt la Claudiu Palaz, care se simte amenințat de venirea sa în partid.

Florin Gheorghe

”Este adevărat că am anunțat o conferință de presă înaintea lui, dar apoi am discutat, mi-au spus că fac și ei una și am anulat-o pe a mea. Din nefericire, mi-au spus ora la care organizează ei conferința mult prea târziu, așa că nu am mai avut cum să ajung. Este adevărat și că jurnaliștii au primit un comunicat de presă de la mine în timp ce se aflau la conferință la partid, dar fără ca lucrurile să se întâmple cu intenție. Am lăsat comunicatul la băieții care se ocupă încă de ieri, fără să îmi dau seama că-l vor transmite exact la ora aceea. Există tensiuni între mine și Claudiu Palaz, dar doar atât, cu restul echipei lui mă înțeleg foarte bine. El s-a plâns celor din jur încă de la venirea mea că am fost adus de Elena Udrea ca să fiu pus președinte. Vă spun ceva foarte sincer, eu nici măcar președinte la municipiu nu am vrut să fiu, dar am acceptat mai mult forțat, la insistențele colegilor din București.

Claudiu Palaz crede că am venit eu ca să-l dau afară ceea ce e fals. N-ar fi nici frumos și nici moral să vin eu să stric munca pe care a făcut-o foarte bine aici. Am pățit același lucru cu Gigi Chiru, care credea că orice îl sfătuiesc, o fac numai pentru a-i aduce probleme. Nu avea încredere deloc în mine”. Întrebat dacă această lipsă de încredere i se trage de la prietenia pe care o are cu viceprimarul Decebal Făgădău, deputatul Florin Gheorghe a recunoscut că acesta s-ar putea să fie un motiv.

”Sunt prieten cu Decebal, dar atunci când ne întâlnim discutăm despre orice altceva, nu mă întreabă el despre PMP sau eu pe el despre ce face el acolo la PSD. Ar fi culmea acum să nu-l mai salut pe stradă pentru că suntem în tabere politice diferite. Și Claudiu Palaz a fost PSD-ist, promovat de Octav Cozmâncă, dar asta nu înseamnă că îl pot acuza pentru trecutul său. Am încercat să-i explic faptul că nu sunt dușmanul lui în PMP dar pur și simplu i-a intrat în cap că am venit să-l înlocuiesc”, a declarat deputatul Florin Gheorghe, în exclusivitate pentru Constanta.ro.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE