Clubul Amiralilor a premiat lucrarea „Reziliența maritimă a României în era amenințărilor hibride”

Premiile Clubului Amiralilor pentru scrierile cu tematică de marină au fost înființate pentru a stimula crearea de literatură dedicată mării, marinei și oamenilor care își desfășoară sau și-au desfășurat activitatea la bordul unor nave militare sau comerciale.

De la prima ediție și până la cea de azi au trecut 17 ani, perioadă în care Clubul Amiralilor a premiat peste 1100 de lucrări legate de mare și marină, unii autori fiind premiați chiar de mai multe ori.

Din anul 2021, concursul organizat de Clubul Amiralilor este integrat în Forumul Securității Navale, acesta fiind o amplă activitate științifică, un eveniment multiplu de informare și dezbatere publică, reprezentând totodată o platformă de diseminare și comunicare publică în domeniul politicilor navale, transport naval, securitate și apărare.

Gala oficială de decernare a premiilor s-a desfășurat pe 24 noiembrie 2023, ora 15.00, în noua aulă a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Au fost acordate premii în cadrul celor 9 secțiuni pentru lucrările participante cu cea mai importantă valoare.

Marele premiu, a fost acordat lucrării „Reziliența maritimă a României în era amenințărilor hibride și importanța unei Strategii de Securitate Maritimă”, având ca autori pe:

  • Amiral (rtr) Dr. Aurel POPA, Președinte, Forumul Securității Maritime
  • Contraamiral (rtr) Dr. Constantin CIOROBEA, Redactor şef, Forumul Securității Maritime
  • Contraamiral Fl. (rez) Cornel ROGOZAN, Forumul Securității Maritime
  • Cdor(rez) Dr. Ioan CRĂCIUN, Preşedinte Consiliu Științific, Forumul Securității Maritime
  • Contraamiral Fl. (rtr) Dr. Ion CUSTURĂ, Director adjunct, Forumul Securității Maritime
  • Contraamiral Fl. (rtr) Dr. Sorin LEARSCHI, Director, Forumul Securității Maritime.
spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE