Creștere robustă a consumului în China. A doua economie a lumii își revine

Consumatorii chinezi încep să cumpere tot mai multe produse, pe măsură ce viața lor revine la normal, anunță SCMP.

Sunt tot mai multe cereri de călătorie, produse cosmetice, echipamente, alimente, precum și diverse activități petrecute în aer liber. Muncitorii s-au întors în fabrici, corporatiștii revin la birou, în timp ce guvernul chinez reduce tot mai mult restricțiile de mișcare.

Rezervările pentru bilete de călătorie au urcat cu peste 50%, iar domeniul hotelier a înregistrat o creștere de 60% pe fondul organizării Festivalului „Ching Ming” care începe de azi, și ține până pe 6 aprilie.

De asemenea, au crescut toate comenzile din sectorul vânzărilor cu amănuntul online, potrivit platformei de comerț electronic Pinduoduo.

„Ne așteptăm la o creștere constantă a consumului, având în vedere scăderea cazurilor de infectatre cu noul Coronavirus” a declarat Zhang Kailin, analist la Dongxing Securities din Beijing. Ea a mai adăugat că tendința de piață va fi susținută și prin politicile guvernamentale ale Chinei.

Creșterea cheltuielilor discreționare ale populației, sugerează că a doua economie a lumii își revine. Statul chinez a distribuit și vouchere de reduceri pentru vânzările cu amânuntul, iar producția în marile companii a crescut neașteptat luna trecută, după o scădere istorică în luna februarie.

Un alt indice important este cel al pieței imobiliare: tranzacțiile de locuințe au fost reluate, după cum anunță presa chineză.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE