Crima organizată conduce Transporturile Navale prin Doina Cojocaru și Dorin Raicu de la CN APM

Odată cu alegerile locale din județul Constanța, am ”beneficiat” cu toții de crizele de isterie cu care Doina Teodora Cojocaru, candidat USR pentru Primăria Ovidiu, obișnuia să ne bucure aproape zilnic.

Nu auzisem de această doamnă până la momentul campaniei electorale, pentru că lucra într-un anonimat aproape perfect la Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APM), dar ascensiunea dumneaei cât și a apropiaților la vârful Ministerului Transporturilor, venită, culmea, după o campanie dezastruoasă în care scorul ei electoral a fost la nivel de 0 virgulă, ne-a mirat și ne-a făcut curioși.

Așa am aflat că, nu cu mulți ani în urmă, Doina Cojocaru, pe atunci Tararache, alături de fratele George, iubitul Dorin Raicu și vărul, tot George, erau implicați într-un lanț de firme care comercializau etnobotanice, la început vizibil, iar apoi sub paravanul mai multor saloane erotice.

Astăzi, gașca de vânzători de vise a fost teleportată de Cătălin Drulă direct la conducerea Ministerului Transporturilor și se pregătește pentru afaceri în domeniul naval, protejate de la nivel înalt. 

De la afacerea cinstită a părinților la golăniile copiilor

Afacerea familiei Tararache, soții Dincă și Chirața, a început inițial undeva în Babadag, prin firma Taracost 2000 SRL, care deținea un mic magazin alimentar.

Câțiva ani mai târziu, cei doi soți se mută cu familia în orașul Constanța, unde se lipesc de un spațiu comercial din patrimoniul Primăriei, pe care reușesc să-l ia inițial în asociere cu instituția, pentru ca mai apoi, urmând rețeta vremurilor, să devină proprietari asupra spațiului respectiv, printr-o vânzare dubioasă, ca multe altele din acea perioadă.

Acel spațiu comercial, situat pe bulevardul Tomis, în zona Spitalului Județean, avea să devină peste ani, centrul activităților infracționale puse în scenă de copiii Doina și George Tararache, de iubitul Doinei, Dorin Raicu, dar și de nepotul lor, numit la rândul lui tot George.

Această „grupare” a preluat afacerea familiei și nu s-a dat înapoi de la nimic, în încercarea disperată de a face bani. Au spus-o chiar procurorii, care au investigat ”afacerile” despre care vorbim.

Cu sprijinul nemijlocit al structururilor pe care teoretic le controlează, Ministerul Transporturilor a ajuns sub papucul unei foste rețele de traficanți de substanțe interzise din Constanța.

După campania electorală, în Constanța a început să circule un zvon că Doina Cojocaru va ajunge directorul Direcției Navale din Ministerul Transporturilor. Pentru a putea participa la concursul dedicat acestei funcții, era obligatoriu să deții o diploma de master în legislație maritimă.

Ca să înțelegeți, doar 100 de persoane din România dețin această diplomă, fapt ce o avantaja direct pe protagonista noastră. Așa că, pentru a ne asigura că diploma e reală, i-am cerut doamnei Doina Cojocaru o copie după acest act de studii.

Doamna ne-a asigurat că ne va oferi diploma, pentru ca doar câteva minute mai târziu, să ne blocheze complet pe rețeaua de socializare pe care am abordat-o. Ceea ce, evident, ne-a pus din nou pe gânduri.

Blocați de Cojocaru, ne-am văzut obligați să solicităm diploma la Ministerul Transporturilor, care din luna iunie ne tot spune că solicitarea este ”în lucru”, refuzând să clarifice situația.

De ce refuză Doina Cojocaru să ofere această diplomă?

Poate pentru că pe document este trecut numele de fată, Tararache, nume ce ar conduce la trecutul ”pătat” de care am menționat deja. Sau la fostul iubit, Dorin Raicu, ajuns jurist la APM-C, adică exact în departamentul în care lucra ea, exact înaintea unei condamnări penale pentru vânzarea de etnobotanice.

Iar acum, situația se repetă. Deși măritată, ajunsă la Ministerul Transporturilor, Doina Cojocaru l-a tras după ea pe fostul iubit, care se află într-o calitate incertă, având în vedere că experiența și dosarul nu-l prea recomandă pentru compuneri legislative.

Supunem atenției publice următoarele date extrase din rechizitoriul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție – DIICOT, Serviciul Teritorial Constanța, Nr. 5D/P/2012 din 05.07.2012, prin care a fost trimis în judecată și ulterior condamnat definitiv, Dorin Raicu, actualul consilier juridic al C.N. Administrația Porturilor Maritime SA, numit recent, prin ordin al fostului ministru Cătălin Drulă, consilier al șefei Direcției Transport Naval din Ministerul Transporturilor, USR-ista Doina-Teodora Cojocaru.

E simplu de înțeles, da? Întâi la minister a ajuns Doina Cojocaru, printr-un concurs dubios, iar mai apoi, doamna și-a adus și fostul iubit aproape. Pentru că, așa cum veți vedea, cei doi sunt obișnuiți să colaboreze, atât în viața personală, cât și în munca de zi cu zi.

Să vedem ce spuneau procurorii, referitor la oamenii care astăzi conduc Ministerul Transporturilor.

“S-a reținut prin actul de sesizare în esență, că inculpatul Mircea Chirvăsuţă, în calitate de administrator  al  SC HEALTH & CARE & NATURAL SRL Constanța, a vândut 980 de plicuri, având masa totală de 245 grame, cu conținut de etcatinonă, drog de risc, 780 plicuri având masa totală de 321 grame metanonă, drog de mare risc, în perioada octombrie 2010 – februarie 2011, și 5 grame flefedronă, drog de mare risc, în luna septembrie 2010.

Inculpatului Mircea Chirvăsuţă, în perioada ianuarie – aprilie 2012, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a depozitat, a ambalat, a pus în vânzare și a plasat în județele Constanța, Bacău, Bihor și în municipiul București (prin intermediul DEW COLOUR DESIGN SRL) produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, disimulând că este legală comercializarea acestora.

Inculpatul Dorin Raicu, în cursul lunii ianuarie 2012, în calitate de administrator al SC FALCAO DR SRL din Constanța, și în perioada aprilie – mai 2012, în calitate de administrator al SC GERESOL INERO SRL din Constanța, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a coordonat punerea în vânzare de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către alte persoane care au disimulat caracterul legal al comercializării  produselor […]”

Dorin Raicu, juristul CN APM

La pagina 6 din Rechizitoriu se mai precizează că firma lui Dorin Raicu, GERESOL INERO SRL își derula activitățile infracționale la adresa Bulevardul Tomis nr. 144, bl. TD3B, parter, într-un spațiu comercial închiriat de la TARACOST 2000 SRL în baza “contractului de închiriere nr.07/ 20.02.2012.” Da, același spațiu despre care vă spuneam în introducere că aparținea familiei Tararache.

Familia Doinei Cojocaru, gazdă pentru Droguri, Sex Shop și Florărie

Spațiul comercial de la parterul blocului TD3B din Bulevardul Tomis, poziționat vis-a-vis de Spitalul Județean Constanța, aparține familiei Tararache, prin societatea TaraCost 2000 SRL deținută și administrată de George Tararache, născut pe 26 ianuarie 1979.  

George Tararache este nimeni altul decât fratele actualei șefe a Direcției Transport Naval din Ministerul Transporturilor și președinte al organizației USR Ovidiu, Doina Teodora Cojocaru (fostă Tararache înainte de căsătorie)

Cu alte cuvinte, actualul consilier juridic al Portului Constanța, Dorin Raicu, vindea droguri în 2012 într-un spațiu comercial deținut de familia Doinei Cojocaru, iubita lui la acea vreme, cea care ocupă de la începutul acestui an poziția de Director al Direcției Transport Naval din Ministerul Transporturilor.

Aceștia sunt oamenii numiți de fostul ministru Cătălin Drulă la vârful transporturilor, pentru bunul mers al marinei noastre civile. Cum a ajuns oare Crima Organizată din Constanța atât de sus?

George Tararache (fratele Doinei Cojocaru)

Istoricul firmei TaraCost 2000 SRL demonstrează fără echivoc că afacerile anchetate de procurori se desfășurau în familie, familie în care au fost implicați, pe rând și simultan, toți membrii „clanului” Tararache, după cum urmează: Chirața Tararache (mama Doinei Cojocaru), Dincă Tararache (tatăl Doinei Cojocaru) și George Tararache (fratele Doinei Cojocaru).

La nivelul anului 2005, chiar Doina Cojocaru în persoană a deținut calitatea de asociat la TaraCost 2000 SRL, alături de tatăl și fratele ei, în perioada în care, în spațiul comercial din Bulevardul Tomis menționat în Rechizitoriu, funcționa, ca și azi, o florărie.

Pe lângă cei menționați, în afacerile cu substanțe psihoactive mai apare și vărul Doinei Cojocaru, pe care îl cheamă tot George Tararache, născut pe 10 Iulie 1986.

Astfel, în urma unei razii a BCCO din noapte de 4 spre 5 ianuarie 2012, sub coordonarea fostului prefect Claudiu Palaz, în spațiul comercial deținut de familia Doinei Cojocaru a fost descoperit vărul acesteia, George Tararache, în timp ce vindea etnobotanice prin intermediul societății WDD WHOLESALE GREEN SRL.

Spațiul familiei Tararache din Bul. Tomis nr. 144

La momentul respectiv, sub titlul “Etnobotanice ascunse în spatele vibratoarelor, la magazinul lui Tararache” ancheta ofițerilor de la Crimă Organizată a ajuns și-n paginile cotidianului Replica de Constanța (și o puteți accesa chiar acum printr-un simplu Click).

Așa avea să-și câștige notorietatea familia Tararache, fiind singurii suficient de “inventivi” să asundă stupefiante în spatele unor vibratoare.

Afacerile grupării Raicu-Tararache

În martie 2010, Tararache D. George și Tararache George (fratele și vărul Doinei Cojocaru), în asociere cu Dorin Raicu, au înființat societatea Exquisite Chicks SRL, specializată în “masaj medical si terapeutic.”

Salon erotic în Coiciu

Din informațiile colectate de organele judiciare, această firmă cu nume sugestiv, ar fi servit ca acoperire pentru activități de masaj erotic și evenetual prostituție. Că doar nu te duci să te tratezi medical la Exquisite Chicks, nu?

Activitățile menționate se derulau pe strada Frunzelor din Cociu, dar și într-o casă veche cu demisol, ferită de ochii curioșilor, pe Str. Callatis Nr.13, aceasta fiind o alee lăturalnică din zona peninsulară a Constanței.

Inventivi din fire, Raicu și ai lui au vrut să transforme Peninsula în cartierul roșu din Amsterdam. Chiar așa și-au botezat și salonul: „Red Light District.”

Salonul erotic numit Red Light District

Saloanele de masaj erau administrate de Raicu, el fiind asociat cu 30 % din capital, în timp ce diferența a fost împărțită între verii Tararache D. George și Tararache George, fiecare având câte 35%.

Mai departe, din februarie 2012, Raicu și Mircea Chirvăsuţă au pus bazele unei rețele care se ocupa de comercializare de produse stupefiante interzise, precum: etcatinonă (drog de mare risc conform Legii 143/2000), fluorometcatinonă (substanţă inclusă în categoria drogurilor de mare risc prin OUG 6/2010) și metanonă (canabinoid sintetic, drog de mare risc supus controlului în temeiul Convenției ONU din 1971 privind substanțele psihotrope).

Cei doi au înființat o serie de societăți care funcționau în cascadă, prin intermediul căroara substanțele interzise erau vândute și revândute, la capătul lanțului fiind plasate consumatorilor, direct sau prin intermediul unor “magazine de vise” care funcționau sub acoperirea de florărie sau sex shop.

Este inutil de precizat că întreagul lanț comercial era ilegal de la un capăt la celălalt, situație ce avea să fie constatată, în 2012, de toate organele de control din țara noastră.

Sex Shop-ul în care Raicu videa droguri se afla în spațiul deținut de familia Tararache, mai exact de fratele și tatăl Doinei Cojocaru, poziționat în Constanța pe Bulevardul Tomis, chiar vis-a-vis de Spitalul Județean de Urgență.

Magazinul a rămas în familie, iar acolo funcționează în prezent florăria Anthurium, o afacere mai recentă, deținută și administrată de George Tararache, fratele Doinei Cojocaru.

Rețeaua drogurilor coordonată de Dorin Raicu

În condițiile prezentate, pe 8 iunie 2012, polițiștii BCCO i-au ridicat de la domiciliile lor pe cei opt membrii ai grupării. Iar ancheta avea să creioneze și structura grupului infracțional, după cum urmează:

Mircea Chirvăsuţă și Dorin Raicu erau coordonatori. Pe lângă aceștia, tot atunci, au mai fost arestați și ulterior condamnați următorii: Sorin Marian Sofrone (administrator la Geresol Inero SRL), Alexandru Ştefan Mazîlu (vânzător în magazin), Aurelian Crudu (vânzător în magazin), Ionuţ Opriş, Iancu Fudulia (administrator la Falcao DR SRL,  vecin cu George Tararache) și Victor Alexandru Almăjanu.

Tot cu ocazia instrumentării dosarului s-a mai aflat că Dorin Raicu este fiul fostului șef din Poliția Constanța, colonelul Ștefan Raicu.

Raicu a fost angajat la CN APM direct din arestul Poliției

La data deschiderii dosarului, toți cei amintiți au fost prezentați magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, însă au fost eliberaţi pe rând, după trimiterea în judecată.

Pe 12 iunie 2012 s-a judecat recursul inculpaților la măsura arestării pentru o perioadă de 29 de zile, dar pe care instanța l-a respins, considerând că există indicii că lăsarea lor în libertate ar constitui un “pericol public.”

Cu toate acestea, chiar în perioada în care era arestat, Dorin Raicu a reușit să se angajeze la CN APM pe postul de șef Serviciu Litigii, chestiune invocată în apărare și de avocatul său, care a susținut în fața instanței că Raicu “a terminat Facultatea de Drept, că are un masterat în domeniul Dreptului Maritim și, doar în urmă cu câteva zile, obținuse postul de șef Serviciu Litigii în cadrul Administrației Porturilor Maritime Constanța.” Ați mai auzit vreodată așa ceva?

Practic, la vârsta de 33 ani, aflat în arest preventiv pentru trafic de droguri, Dorin Raicu a fost angajat șef al Serviciului Litigii – cel care reprezintă în instanță Administrația Porturilor Maritime – având la mapa profesională două diplome și o bogată experiență infracțională.

La momentul respectiv, Doina Cojocaru era și ea angajată tot la CN APM, și tot în cadrul biroului juridic al companiei de stat, semn că acest grup s-a reunit sub aceeași umbrelă a banului public. O mare coincidență!

Pe parcursul cercetării judecătorești, inculpații “au recunoscut în totalitate săvârșirea infracțiunilor reținute în actul de sesizare, și au solicitat ca judecata să se facă doar în baza probelor administrate în faza urmăririi penale, pe care au declarat că le cunosc, și le însușesc, și nu au solicitat administrarea altor probe.”

Dorin Raicu a susţinut în faţa instanţei că intenţia lui a fost de a deschide o afacere legală: „Am înfiinţat o societate comercială cu obiect de activitate comercializare de produse specifice sex-shopului, precum şi alte produse de natură a spori apetitul persoanelor care achiziţionau obiecte de la sex-shop. Eu ştiam că vând produse afrodisiace şi de igienizare a jucăriilor sexuale, nicidecum că acestea sunt substanţe etnobotanice”, a declarat Dorin Raicu. Acum înțelegeți pe cine a numit Drulă să ne scrie legile?

La un an distanță, pe 25 iunie 2013, Tribunalul Constanţa s-a pronunțat în dosar, toți cei opt fiind condamnați definitiv. Dorin Raicu, juristul CN APM, a primit 2 ani de închisoare cu suspendarea executării, și interzicerea unor drepturi pentru o durată de 5 ani.

Oricum nu mai conta, pentru că Raicu era deja angajat al biroului juridic al APM alături de Doina Cojocaru, sora asociatului său George Tararache. Iar azi, cu oblăduirea conducerii APM și a fostului ministru Cătălin Drulă, clanul Raicu-Tararache a trecut de la sex shop, droguri, salon de masaj, la activități ceva mai elevate în fruntea Ministerului Transporturilor.

Toate faptele și persoanele prezentate, sunt în conformitate cu documentele cuprinse în cele șase volume ale dosarului penal: procesele verbale al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Gărzii Financiare (Direcția Antifraudă), adresele Registrului Comerțului, rapoartele de constatare tehnico-științifice pentru droguri, declarațiile martorilor și altele.

Doina Cojocaru, un politician de 366 de voturi

Acestea fiind spuse, la câțiva ani după condamnarea găștii, competenta juristă Doina Teodora Cojocaru (fostă Tararache) a intrat în politică, prin înființarea organizației USR din localitatea Ovidiu, acolo unde și locuiește.

În această nouă calitate, de politician, Cojocaru a generat diferite scandaluri în Ovidiu, specifice strategiei electorale a USR-iștilor, pentru ca la alegerile din 2020 să obțină fix 366 de voturi.

După ce, la finalul anului trecut, USR a intrat la guvernare alături de PNL, ministrul USR-Plus al transporturilor, Cătălin Drulă, a găsit potrivit s-o accepte în minister pe Doina Cojocaru în funcția de director al Direcției Tranport Naval.

Desigur, așa cum spuneam, s-a organizat și concurs pentru acest post, dar cu un singur candidat. Ați ghicit? Doina Cojocaru!

Doina Cojocaru, ne vorbește despre hoție

Florăria se transformă în afacere navală

Bun, la final știm așa: afacerea familiei Tararache a servit drept paravan pentru mai multe activități infracționale. În final, în plasa procurorilor a picat doar iubitul Dorin Raicu, omul care s-a ales și cu o condamnare.

În prezent, Doina Tararache s-a ales cu un post important în conducerea Ministerului Transporturilor, dar și cu un loc în Consiliul de Administrație al Aerportului Mihail Kogălniceanu.

Alături de ea, la minister, pentru a o consilia, l-a adus și pe fostul iubit condamnat penal. Cine mai rămâne? Fratele, evident!

Din informațiile noastre, acesta se pregătește pentru afaceri importante în domeniul naval, sector de activitate condus de la vârful ministerului de surioara USR-istă. Cum am aflat acest detaliu?

Firma TARACOST 2000, apartinând familiei, actualmente cu activități de florărie, și-a adăugat un nou CAEN, cu doar câteva zile înainte ca Doina Cojocaru să ajungă șefa Transporturilor Navale din România, ghiciți ce activitate? „TRANSPORTURI DE PASAGERI PE CĂI NAVIGABILE.”

Numai cinstiți a adus Drulă, zis „drulăul”, la Ministerul Transporturilor, nu-i așa? Fără Penali în Funcții Publice!

Florăria trece pe transporturi navale

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE