Cristina Rizea: ”Metropolitan își bate joc de copiii din Valu lui Traian”

Deputata PSD Cristina Rizea, candidat la Primăria Valu lui Traian, condamnă ferm tratamentul ilegal și discriminatoriu al operatorului de transport Metropolitan față de copiii navetiști din Valu lui Traian.

,,Este absolut revoltător cum acești copii sunt tratați în fiecare zi, iar astăzi, chiar copilul meu a fost unul dintre „norocoșii”, fiind dat jos azi, în jurul prânzului, de șoferul autobuzului pe care are abonament gratuit de la școală. Este inacceptabil ca în secolul XXI să ne confruntăm cu astfel de practici discriminatorii și umilitoare.

Cu câteva luni înainte de alegerile locale, observăm cum Consiliul Județean Constanța, acaparat de PNL, nu ia nicio măsură pentru a remedia această situație. Ne apropiem de o sută de sesizări depuse atât la Consiliul Județean, cât și la Inspectoratul Școlar Județean, sesizări ce vizează comportamentul ilegal al acestui operator, iar răspunsurile sfidătoare și indiferente față de nerespectarea graficelor și a frecvenței, cât și neonorarea abonamentelor gratuite pentru elevii navetiști, sunt o insultă la adresa comunității noastre și a copiilor noștri. Este de neconceput ca aceste abuzuri să continue!

Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 sancționează clar nerespectarea gratuității elevilor. Este responsabilitatea noastră, ca părinți și ca membri ai comunității, să ne asigurăm că aceste practici discriminatorii nu sunt tolerate. Autoritățile locale trebuie să își asume responsabilitatea legală și să acționeze în interesul copiilor și al comunității în ansamblu.”, spune deputatul Cristina Rizea, candidat la Primăria Valu lui Traian.

spot_imgspot_img
spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE