Cum a fost la prima ședință de Consiliu Local publică a primarului Vergil Chițac

Încă din titlu îți dai seama cât de ciudat este acest domn, Vergil, cât de lipsit de transparență, cât de speriat de presă, cât de lipsit de cheful de a dialoga liber cu cetățenii, etc.

Prima ședință publică de Consiliu Local, din ultimii trei ani și jumătate.

Și a fost cu circ, evident, cum putea fi altfel.

Primul circar al neamului constănțean, Ovidiu Cupșa, s-a înființat în sală, alături de vreo 20 de colegi de la AUR, cu un cameraman personal care să-i surprindă fiecare gest. A vorbit vreo 20 de minute de până și-ai lui dădeau impresia că vor adormi.

În timp ce Ovidiu Cupșa își făcea showul, în fața clădirii, trei persoane de la partidul SOS se băteau cu Poliția Locală.

Da, ședința n-a fost atât de publică precum era pe vremea lui Făgădău. Speriat de bombe, Vergil Chițac a pus poliția locală să verifice pe toată lumea la intrarea în clădire. Iar băieții, ușor mai închiși la ten, de la SOS, nu au corespuns, așa că s-a lăsat cu bătaie și un dosar penal pentru ultraj, pentru unul dintre ei.

În sală au fost și comercianții din bazarul Gorbaciov, care au cerut soluții, pentru ca locul în care vând marfă de 30 de ani să nu fie demolat. Primarul i-a expediat rapid. Bazarul va fi demolat, cu soluțiile pentru oameni … mai vedem, ne gândim.

Ședința a curs destul de normal, cam în aceleași coordonate pe care le știm. PNL și PSD de partea primarului, USR a încercat să ceară lămuriri din când în când, dar nu le-a primit. Ca de obicei.

La sfârșit, ca jurnaliști, ne-am dorit o conferință de presă. Cu scârbă, vizibilă, primarul a acceptat să răspundă la o singură întrebare din partea fiecărui jurnalist. Una singură.

Atât a înțeles primarul, din democrație. Ședințe cu poliția la poartă și conferințe limitate la o singură întrebare de om. Și cică Făgădău era arogant.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE