Cum s-a folosit Ovidiu Cupșa de Cazinoul din Constanța pentru a obține funcții politice

Campaniile electorale scot, de fiecare dată, în față, diverși salvatori ai orașului Constanța, care-ți vor spune că fără ei urbea noastră era praf și pulbere, de multă vreme. Ce nu știu ei să explice este cum de orașul este oricum praf, dar asta contează mai puțin. În goana pentru a intra în grațiile noii puteri și pentru a rămâne ancorați la robinetul banului public, diverși indivizi ne spun, în aceste zile, povești nemuritoare despre cum sunt ei eroii necunoscuți ai municipiului.

O avem de exemplu pe Nicoleta Ploscaru, fina și interpusa în afaceri a celebrului Sorin Strutinsky, care încercând să intre în jocul alegerilor din 2020 ne povestește cât de toxică a fost tripleta care a condus orașul și cum va face ea curățenie. Mulți, care nu știu adevărul, se agață de spusele ei, căutând omul antisistem.

Cam pe acolo se situează și Sorin Ovidiu Cupșa. Beneficiar al unor funcții importante, atât din partea PNL cât și din partea PSD, bugetul de lux cu casă de jumătate de milion de euro în buricul Constanței, Cupșa ne spune, zilele acestea, nici mai mult nici mai puțin decât că ”el a salvat Cazinoul”.

Navigatorul pus șef peste Ceronav ne explică, abundând în detalii, cum a strâns el toată lumea politică din Constanța anului 2011 și a bătut cu pumnul în masă, cerând ca bătrânul Cazino să nu fie vândut. Iar noi uităm complet că la vremea respectivă, Mazăre nu s-ar fi împiedicat nicio secundă de micuțul Cupșa.

Momentul la care se referă Sorin Ovidiu Cupșa a avut loc în luna iulie 2011. Iar dacă ar fi să dăm cuiva merit, pentru ce s-a întâmplat atunci, acel om este Gigi Chiru. Da, domnule Cupșa, Gigi Chiru are un merit pentru că nu s-a vândut Cazinoul. Un merit pe care l-a cuantificat în sume direct proporționale, fiind ”păpușa” partidului său în alegerile din 2012, atunci când a mimat lupta împotriva lui Mazăre.

Și nici dumneavoastră, domnule Cupșa, nu faceți excepție. Campania în care ați fost implicat, chipurile pentru salvarea Cazinoului, a avut loc, așa cum spuneam, în iulie 2011. Vă mai amintiți ce făceați o lună mai târziu, domnule Cupșa? Negociați o funcție de viceprimar cu nemernicul pe care l-ați oprit să vândă Cazinoul, primarul Radu Mazăre.

Și că să nu credeți că suntem noi rău intenționați, iată ce spunea ziarul Ziua de Constanța, exact în acea perioadă:

”Campania „100 de zile pentru 100 de ani” care-şi propune salvarea Cazinoului constănţean este primul pas vizibil pe care Cupşa îl face pentru a reveni în atenţia publică.”

Da, domnule Sorin Ovidiu Cupșa. Și atunci, ca și acum, dormeați trei ani și deveneați foarte activ în anul ce preceda alegerile locale. Și atunci, ca și acum, vă folosiți de simbolurile Constanței pentru a câștiga. Imagine, funcții, bani.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE