Cum se construiește o manipulare. Mihai Lupu NU l-a suspendat din funcție pe directorul Ermil Chelariu

Mai multe ziare constănțene au anunțat ieri că directorul departamentului achiziții din Consiliul Județean, Ermil Chelariu, a fost suspendat din funcție de președintele instituției, Mihai Lupu. Știrea, în sine, nu este falsă, dar a fost prezentată într-o manieră care să-l pună într-o lumină bună pe Mihai Lupu.

Informația a fost prezentată corect doar de jurnalistul Lavinia Săndescu-Siclitaru, în ziarul Ziua de Constanța, care a anunțat că ”Ermil Chelariu, director general în Consiliul Județean Constanța și-a suspendat raporturile de serviciu”. E o diferență între a fi suspendat și a decide să te autosuspenzi, nu-i așa? Dar, așa se construiește o manipulare.

Context. În luna iunie, procurorii DNA Constanța au descins la Consiliul Județean, verificând posibile infracțiuni de corupție. Atât Mihai Lupu cât și Ermil Chelariu sunt urmăriți penal într-o speță, în care o societate comercială ar fi oferit mită pentru a obține lucrări de la această instituție. 

Mai mult, în urma anchetei, președintele Mihai Lupu a fost trimis în control judiciar, una dintre condițiile impuse fiind să nu comunice cu directorul Ermil Chelariu. Pentru a respecta cerința procurorilor, Mihai Lupu nu a dat o perioadă pe la instituție, spunând tuturor că e în concediu, iar, într-un final, când s-a întors, a refuzat să mai urce la etajul unde este biroul directorului Ermil Chelariu, în timp ce acestuia i s-a cerut să nu coboare. O situație absurdă. 

În tot acest timp, directorului Ermil Chelariu i s-a cerut să-și prezinte demisia, situație însă refuzată de omul responsabil cu achizițiile. 

Așa a început un război rece. Mihai Lupu a vrut să schimbe organigrama, ca să scape de director, în timp ce acesta, pentru a-și păstra postul, a plecat într-un concediu medical prelungit. Și cum concediul medical este mai lung de o lună, Mihai Lupu a fost obligat de lege să constate suspendarea de drept din funcție a directorului Ermil Chelariu. Care suspendare se poate revoca, la cerere, oricând.

Mihai Lupu nu a suspendat, așadar, pe nimeni. Din calitatea sa de șef al instituției, a luat doar act că, pentru o perioadă, directorul Ermil Chelariu nu poate munci, din motive medicale. Atât.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE