Dacă pagerele au devenit bombe, în Liban, ar trebui să-mi fie teamă de propriul smartphone?

De câteva ore, citesc știrile externe, legate de faptul că în Liban și în Siria, 8 persoane au fost ucise și 2700 rănite, după ce pagerele pe care cetățenii din zona respectivă (cu precădere membri ai Hezbollah) au fost hackuite și forțate să explodeze.

Dincolo de știrea care este tragică, se ridică o întrebare, pertinentă. Dacă un individ, de la distanță, e capabil să îți controleze pagerul și să-l transforme în bombă, ar trebui să-mi fie frică să mai folosesc un smartphone?

Răspunsul este nu. Pentru a afla răspunsul, am sunat mai mulți prieteni care se ocupă cu reparat aceste telefoane mobile. Oameni care știu fiecare bucățică dintr-un smartphone, oameni cu experiență în acest domeniu.

Toți mi-au spus același lucru. Nu există nimic, în interiorul unui smartphone, care să poată fi controlat de la distanță, și transformat într-o veritabilă bombă.

Și-atunci. Cum au explodat mii de pagere, într-o zonă bine delimitată, după ce un hacker a preluat controlul asupra lor?

Răspunsul pare destul de simplu și aici. Acele pagere, gândite pentru a fi vândută în acea zonă, au fost construite în acest fel, încă de la început, cu un scop bine definit: acela de a exploda la nevoie. Cineva s-a introdus în lanțul de distribuție și a plantat aceste pagere, pentru ca mai târziu să le folosească, exact așa cum s-a întâmplat.

Oricum, bifăm o metodă nouă de terorism internațional: pager hacking.

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE