De ce un vot pentru PNL Constanța și Ionuț Rusu înseamnă un vot pentru masonerie

Alegerile de duminică sunt mai mult despre cine este în spatele candidaţilor, decât despre candidaţi în sine. Nu am susţinut şi nu vom susţine niciodată că Decebal Făgădău şi Stelian Cristian Ion sunt doi neprihăniţi, nesprijiniţi de grupuri interesate să ajungă la butoanele oraşului. Doar că grupurile reunite ale celor doi sunt minuscule în comparaţie cu cele două mari zone de interese aflate în spatele lui Vergil Chiţac, zone care au un singur scop: să pună mâna pe oraş, pe resursele lui.

Am zis zone, pentru că finanțatorul Gabriel Comănescu şi Ionuţ Rusu, primul loc de pe lista de consiglieri locali, nu sunt reprezentanţi ai unor interese punctuale, pe persoană fizică, ci pe zone întregi. Comănescu nu înseamnă doar tot ce ţine de Grup Servicii Petroliere sau Vega Travel, înseamnă şi legături dubioase cu Moscova, cu omul de afaceri Anatol Stati, datorii la stat de milioane de euro, la salariaţi, o televiziune locală care trebuie susţinută din bani publici, într-un cuvânt, un grup de firme cu ramificaţii în zona băieţilor cu ochi albaştri, grup al cărui profit este dependent de costul barilului de petrol. Acesta este motivul pentru care Gabriel Comănescu are nevoie de o ancoră, de ceva sigur, stabil, în caz că barilul o ia razna, aşa cum s-a întâmplat deja. Şi care este această ancoră? Evident, bugetul municipiului Constanţa.

Doar că Gabriel Comănescu nu este singurul pretendent la resurse, îl secondează puternic Ionuţ Rusu, cel care deschide lista de consilieri locali şi este propunerea PNL pentru funcţia de viceprimar al lui Vergil Chiţac. Credeţi voi că Rusu este omul PNL şi al lui Chiţac, în realitate Ionuţ Rusu este omul masoneriei.

Ştim din sursă sigură că domnul Ionuţ Rusu nu este doar un simplu mason, ci este maestru mason, adică de gradul 3, gradul suprem în masoneria simbolică. Mai ştim că este asistent al marelui maestru al Marii Loje Naţionale din România, ceea ce îl face un fel de şef al masonilor din orientul Constanţa. Aşa i se spune, orient, nu oraş sau judeţ. Mai mult, se pare că Ionuţ Rusu este şi liderul regional, zenit în limbaj iniţiatic, al Anticului şi Primitivului Rit Oriental de Misraïm şi Memphis, unul dintre riturile de perfecţionare recunoscute de MLNR. Întrucât nu vrem să plictisim acum cu o discuţie iniţiatică despre masonerie, vă spunem, pe scurt că orice frate care ajunge la gradul suprem în masoneria simbolică, adică gradul trei, poate merge mai departe să îşi perfecţioneze calitatea de mason într-unul dintre riturile recunoscute de MLNR, printre care se numără şi Memphis Misraïm.

De multă vreme masoneria caută un om şi un partid prin care să poată conduce oraşul. Primul pas a fost făcut, poziţionarea lui Ionuţ Rusu în coasta lui Vergil Chiţac.

Ce înseamnă asta în realitate?

Păi, gândiţi-vă că masonii din cele peste 20 de loje din Constanţa au fiecare câte o afacere, o firmă. De unde credeţi că se vor alimenta în următorii patru ani? Din acelaşi buget al municipiului Constanţa, la care salivzează şi Gabriel Comănescu.

Nu este deloc exclus că dacă, prin absurd, Chiţac va fi ales primar, cele două mari zone de interese din spatele lui să intre într-un conflict pe viaţă şi pe moarte, pe şi pentru banii noştri. Aşa că, decât să se bată ei pentru banii noştri, nu mai bine să stea fiecare la el: Chiţac la Eforie, Comănescu la Moscova şi Rusu în Loja Pitagora?

P.S. Am făcut rost de aceste imagini de pe un grup secret la care au acces doar cei iniţiaţi. Acestea probează, indubitabil, calitatea de mason a lui Ionuţ Rusu, asta în cazul în care s-o gândi să îl mângâie şi el pe Caramel, ca răspuns la cele afirmate de noi.

De altfel, Ionuț Rusu nu este un mason intrat în organizația secretă doar pentru a face bani. El crede în acest cult. Gândiți-vă că firma pe care o deține se numește ”Poarta Cerurilor” sau că e președintele unei asociații care se numește EX ORIENTE LUX. Adică ”lumina vine de la răsărit”. Ferească Dumnezeu!

Imaginile pe care vi le prezentăm arată că printre cei mai recenți ”frați” adăugați în grupul masoneriei este consilierul local Bogdan Barață.

Ceea ce înseamnă că Ionuț Rusu e pus pe ”recrutat” și că în curând organizația județeană a PNL Constanța va deveni de fapt doar o interfață a masoneriei din județ. Iar așa ceva nu se poate vota, părerea noastră.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE