Detaliile scufundării navei „MOHAMMED Z”, 26NM Est de Sf. Gheorghe

Avem primele detalii ale naufragiului produs, în această dimineață, la 26mn Est de Brațul Sf. Gheorghe.

Din cei 11 membrii ai echipajului, 8 au fost salvați de o navă comercială aflată în zonă, iar alți 3 sunt dați dispăruți, fiind în continuare căutați de navale de salvare ale ARSVOM.

Sinistrul s-a produs înainte de 4 dimineața, ora României, moment în care serviciul MRCC (Maritime Search and Rescue), din subordinea Autorității Navale Române, a primit alerta de primejdie (distress) a navei „MOHAMMED Z” (IMO/MMSI 8805078 / 677086100).

Cargoul s-a scufundat în câteva minute, echipajul ne mai având timp să lanseze bărcile de salvare. Marinarii au sărit în apă și s-au salvat cu ajutorul plutelor Solas, fiind ulterior recuperați de nava comercială „MICHEL”, aflată în zonă, care se îndreapta spre Varna, Bulgaria.

Autoritățile române nu cunosc încărcătura navei, aceasta venind dinspre Bosfor, portul de destinație declarat fiind Sulina. Însă, având în vedere că nava era de mici dimensiuni, de 3400 TDW, 79m lungime și 13 lățime, cu pescaj mic, este foarte posibil ca aceasta să se fi îndreptat, de fapt, spre intrarea pe canalul Bîstroe.

Circumstanțele producerii acestui accident naval urmează să fie elucidate de autoritățile române în următoarele trei zile, pe măsură ce ancheta deschisă în acest caz va progresa.

Mai jos avem comunicatul oficial transmis de Autoritatea Navală Română, în urmă cu o oră.

„Accident de navigaţie în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

Nava scufundată, „MOHAMMED Z” (IMO/MMSI 8805078 / 677086100), sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială MICHEL , care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC. În acest moment se continuă eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul.”

spot_img
Dragos Ionescu
Dragos Ionescu
În fiecare lucru pe care-l facem, materializăm frânturi din energia care ne-a întruchipat. Un simplu punct pe o coală albă de hârtie este amprenta noastră asupra Universului, și o dovadă incontestabilă a veșniciei. Nu este metafizică, ci teoria relativității. Atenție deci unde punem punctul. În lumea noastră, un punct poate fi o singularitate sau infinit deopotrivă, în funcție de modul în care este tratat. Punctul trebuie tratat cu discernământ, el nu reprezintă finalul ci un nou început. Fără punct, Universul ar înceta să mai existe, deși se trage dintr-un (.)

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE