Am ajuns la 50 de pagini scrise despre Universitatea Maritimă din Constanța. În scurt timp putem cașera și coperta, iar cartea despre învățământul de marină civilă în epoca Panait-Ciucur ar fi gata. Și nu este exclus s-o publicăm.
Doar în ultimul an am primit zeci de mailuri de la actuali și foști profesori ai UMC care ne-au sesizat, asumat sub semnătură privată, diverse ilegalități comise la vedere de actuala conducere a universității. Așa s-a ajuns ca lucruri ce par de neimaginat să spargă păguboasa lege a tăcerii: unii le fac pe ascuns, iar noi le dăm publicității, îndeplinindu-ne astfel rolul de câine de pază și, mai nou, de avertizor de integritate.
Incursiunea de azi prezintă amatorilor ultimul aranjament în materie de angajări realizat de conducerea Universității Maritime din Constanța.
Vă vine sau nu să credeți, pentru a face posibilă angajarea unei persoane anume la UMC, rectorul Violeta-Vali Ciucur, în complicitate cu președintele Senatului, Cornel Panait, a inventat o nouă materie denumită “Cultură marină în civilizația europeană”.
Această nouă materie, care până la 1 Octombrie anul curent nu exista pe fața planetei, urmează să fie digerată de studenții de la Electromecanică, Electrotehnică și Ingineria Sistemelor Electroenergetice. Păi nu poți fi un bun mecanic dacă n-ai trecut puțin prin multiculturalismul european de rit vechi. Cam asta a fost și concluzia rectorului de facto al UMC, Cornel Panait, explusă public în urmă cu două săptămâni.
Pentru că, după cum ne-a obișnuit, atunci când ticluiește o nefăcută, Cornel Panait are și argumentația pregătită, pentru eventualitatea în care ar fi obligat să dea cu subsemnatul.
Astfel, după ce a strecurat “cultura marină” în orarul studenților din anul I, Panait a dat fuga la CTNews pentru a se explica. Aveam să aflăm cu această ocazie că fără noua materie inventată peste noapte, marinarii n-ar putea deveni „agreabili” la bordul navelor:
“La bordul unei nave nu este suficient să fii bine pregătit. Trebuie să ai o componentă educațională care să te facă agreabil acolo. Pentru că o navă astăzi are în marea majoritate un echipaj multicultural. Noi am înțeles acest lucru de foarte multă vreme și am introdus câteva cursuri de pregătire multiculturală, care-i fac pe studenții noștri să învețe ce trebuie să facă când navigă cu niște filipinezi, care, de exemplu, sunt foarte mulți în flota mondială, ce trebuie să facă când navigă cu japonezi, cu chinezi, cu americani și așa mai departe. Ultimul curs pe care-l introducem, începând din acest an, este un curs de civilizație europeană” a explicat, serios și profund, profesorul Panait. Ne cerem scuze pentru acest ”facă când” folosit în mod repetat, dar cacofonia aparține domnului profesor Panait, pe care l-am citat exact așa cum s-a exprimat.
Citatul de mai sus, din 18 octombrie a.c., este ad litteram cum spuneau strămoșii noștri latini, anume pentru a se observa cum predicatorul rătăcește în minciună firul logic al pledoariei sale.
Astfel, Cornel Panait susține că a introdus studiul civilizației europene în cadrul UMC pentru ca absolvenții să-și adapteze comportamentul la bordul navelor în relație cu filipinezii, japonezii, chinezii și americanii, fără să realizeze probabil că toate aceste exemple sunt din regiunea Indo-Pacific.
Așa se întâmplă când totul este doar o butaforie pe bani publici și n-ai prea trecut pe le orele de geografie în ciclul gimnazial.
Pentru conformitate, lăsăm mai jos onoratei audiențe secvența video care probează cele prezentate anterior.
Panait a angajat-o pe concubina lui Tiberiu Nemet
Poate vă gândiți că UMC ar fi angajat vreun ilustru profesor de istorie, pentru a preda noua materie vârâtă pe sub tejghea? Nu este cazul. Studenții mecanici vor face „cultură și civilizație europeană” cu debutanta Diana Cojocaru.
Această tânără speranță a multiculturalismului maritim s-a născut în 1985, fiind admisă în învățământul liceal abia la vârsta de 17 ani, în anul 2002. A absolvit astfel liceul privat “Gaudeamus” din Constanța, în 2006, primind diplomă de vânzătoare sau “agent operator economic”, după cum precizează chiar ea în CV-ul personal.
Mai apoi, în perioada 2006-2009, a urmat cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius din Constanța, unde s-a specializat în turism și servicii. În vederea completării fișei matricole, Diana Cojoacaru a parcurs și programul de masterat, în perioada 2009-2011, la aceeași facultate, devenind specialistă în “administrarea afacerilor”.
Încununarea pregătirii sale s-a produs la Galați, la Universitatea “Dunărea de Jos”, de unde primește în 2018 titlul de Doctor în Economie al Facultății de Socio-Umane. O să spuneți că economia și socio-umanele sunt domenii paralele, însă, ca și la UMC, și la “Dunărea de Jos” se mai întâmplă minuni.
Tot din CV-ul titularei mai reținem că aceasta ar fi lucrat la două societăți comerciale, una fiind “RomExtra Trade” SRL, iar cealaltă “Replica Expres” SRL, la prima ca director general iar la cea din urmă pe postul de director economic.
După cum probabil intuiți, cele două societăți comerciale au administrat cotidianul “Replica de Constanța”, locul în care, de ani de zile, Cornel Panait se simte ca acasă. Pentru că, atunci când vrea să fie periat public până la căptușala sacoului, Panait se prezintă la redacția Replica de unde pleacă reconfirmat, cu rezervorul orgoliului personal alimentat până la refuz.
În plus, duduia Diana este concubina celui care controlează ziarul “Replica de Constanța”, nimeni altul decât Tiberiu Nemet. Iar în prezent, aceeași Diana Cojocaru este patronul din acte al ziarului respectiv.
Cu alte cuvinte, nimic nu este întâmplător la UMC sau în acțiunile lui Cornel Panait, angajarea Dianei Cojocaru fiind cel mai probabil rodul unui aranjament de culise.
Pentru a nu fi acuzați de subiectivism, punem la dispoziția plătitorilor de taxe din care sunt finanțate instituțiile de învățământ din România, CV-ul Dianei Cojocaru, mai jos.
CV-ul, în sine, este o operă de artă care ne ajută să înțelegem câte ceva despre viitorul profesor Diana Cojocaru. Conform datelor publicate, doamna Cojocaru e pasionată de ”navomAdelism”, face SKI, nu schi, are ”sipit îtreprizător”, vorbește fluent catalana (nu spaniola) și se descurcă binișor în maghiară. Și, așa cum e normal, are SPIRT de echipă. No comment!
De altfel, nu este pentru prima dată când Constanta.INFO o menționează pe Diana Cojocaru și faptul că aceasta joacă rolul de “interpus” în afacerile lui Tiberiu Nemet, fost politician și apropiat al grupării infracționale Mazăre.
Iar ca făcătura prezentată să aibă și moț, Panait a ținut să menționeze, neîntrebat, prin ce “chinuri” a trecut Universitatea Maritimă pentru a identifica o persoană capabilă să predea “cultură marină în civilizația europenă” mecanicilor de vapoare:
„Noi nu putem face cursuri cu cineva care nu îndeplinește criteriile academice impuse de lege, și ne e greu și acum să facem cursurile astea, câteva de care v-am vorbit. Dar din fericire am găsit oameni care sunt dispuși să facă un asemnea lucru.” a susținut Cornel Panait.
Ne întrebăm ce față vor face cei de la “departamentul de mușamalizări” din Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) atunci când vor citi rândurile de mai sus. Încă o fraudă grosieră, pe bani publici, care trebuie clasată.
Să vedem de câte ori merge ulciorul la apă.