Digitalizarea vine la pachet cu disponibilizări. CFR desființează zeci de stații și halte

Oricât de nedorită este această soluție, prin Hotărârea Nr. 9 din 15 februarie 2023, după consultări cu direcția de specialitate din minister, Consiliul de Administrație al CFR Călători a decis să desființeze zeci de stații, halte și agenții.

Hotărârea prevede „desființarea următoarelor puncte de lucru” fiind enumerate 58 de stații, halte și agenții din toată țară.  Vor dispărea astfel agențiile Grivița și Regie din București, stațiile Suceava Nord (Ițcani), Dorohoi, Bartolomeu Brașov, Malnaș Băi, Buhuși Vacău, Vatra Dornei Suceava, Craiova Triaj, Segarcea, Reșița Sud, Petrova… etc.

Documentul nu indică cauzele sau rațiunea din spatele acestei decizii, și nici ce se va întâmpla cu personalul ce deservește aceste obiective.

În acest context, cei de la Club Feroviar speculează că se renunță la anumite activități economice din pricina informatizării companiei de căi ferate.

“Cel mai probabil se pornește de la premisa că în condițiile în care o bună parte din activitățile de comercializare a legitimațiilor de călătorie trec în mediul online, inclusiv eliberarea acestora în tren, punctele de vânzare și informare din gări nu și-ar mai avea sensul” susține Club Feroviar

Aceste măsuri nepopulare în rândul angajaților urmează să fie asumate de noul Consiliu de Administrație numit la CFR Călători la începutul lunii februarie, și de Traian Preoteasa desemnat director în cadrul companiei după ce fusese anterior concediat de la CFR SA.

Totodată, începând din 24 iunie 2021, CFR Călători a lansat o aplicație pentru telefoane inteligente prin care pot fi achiziționate bilete și accesate informațiile necesare despre mersul trenurilor. Aplicaţia este gratuită fiind lansată inițial doar pentru sistemele de operare Android. 

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE