E haos la Consiliul Județean. Două instituții se ceartă pentru aceeași licitație

Managementul defectuos pe care l-a impus Mihai Lupu la Consiliul Județean cunoaște astăzi încă un episod bizar.

Asociația de Dezvoltare Durabilă, aflată în subordinea CJC, scoate la licitație execuția drumurilor județene 391 și 393, deși i-a fost revocat mandatul pentru a face asta, în ședință de Consiliu Județean.

În parlalel, reprezentanții CJC amenință cu plângeri penale și spun că ei sunt cei care ar trebui să administreze licitațiile respective.

Undeva și mai în paralel, lumea bună râde cu siguranță de noi.

Iată ce ne-a răspuns Consiliul Județean, după ce am solicitat lămuriri pe speța respectivă.

”Având în vedere acțiunile ilegale întreprinse de Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, în ceea ce privește obiectivele de investiţie ,,Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa” și ,,Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa”, facem următoarele precizări importante:

Astăzi am luat la cunoştinţă că în data de de 09.04.2024 au fost postate de către Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, în calitate de Autoritate contractantă în SEAP, anunţurile de demarare a procedurilor de achiziţie publică pentru:

1. Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia investiţiei publice: Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa, pentru suma de 77.634.687,33 lei, procedură demarată de către Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, în calitate de Autoritate contractantă;

2. Servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia investiţiei publice: Modernizare DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa, pentru suma de 35.645.663,90 lei, procedură demarată de către Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, în calitate de Autoritate contractantă.

Potrivit celor două contracte de finanţare, UAT Judeţul Constanţa, prin Consiliul Judeţean Constanţa este beneficiarul direct al sumelor menţionate, care va implementa activităţile necesare realizării celor două obiective de investiţie. Astfel, instituția noastră este singura entitate autorizată să organizeze şi să deruleze procedurile de atribuire a contractelor de bunuri/servicii/lucrări în conformitate cu prevederile legale şi cu obligaţiile din prezentul contract, fiind direct răspunzătoare de modul de utilizare a sumelor alocate de la bugetul de stat.

Mai mult decât atât, în urma perfectării celor două contracte de finanţare, Consiliul Judeţean Constanţa a demarat procedurile în scopul realizării celor două obiective de investiţii prin adoptarea următoarelor hotărâri:

-Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 58/27.03.2024 privind aprobarea proiectului ,,Modernizarea DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa” şi valoarea totală conform Deviz General Actualizat în luna decembrie 2023;

-Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr.59/27.03.2024 privind aprobarea proiectului ,,Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa” şi valoarea totală conform Deviz General Actualizat în luna decembrie 2023;

– Dispoziţia nr. 372/08.04.2024 a Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa prin care s-a dispus constituirea echipei de implementare a proiectului ,,Modernizarea DJ 391, tronson Tuzla – Biruinţa”;

– Dispoziţia nr. 373/08.04.2024 a Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa prin care s-a dispus constituirea echipei de implementare a proiectului ,,Modernizarea DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa”.

Precizăm că demersurile iniţiate de Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, prin Presedinte-Vătămanu Ana-Maria sunt ilegale, frauduloase, fiind demarate în totală contradicţie cu documentele amintite  anterior şi sunt în măsură să aducă grave prejudicii financiare UAT Judeţului Constanţa.

Vă informăm că, în raport cu cele expuse mai sus, Consiliul Județean Constanța va depune PLÂNGERE PENALĂ la PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CONSTANŢA, solicitând a fi  efectuate cercetări faţă de doamna Vătămanu Ana-Maria.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE