Cumva de așteptat, după înfrângerea usturătoare pe care a suferit-o PSD la Eforie, în fața liberalului Robert Șerban, care și-a instalat în urma votului o majoritate liniștită de 10 consilieri, în echipa PSD din localitate a intrat filoxera.
Războiul mocnea de mai multă vreme. Picătura care umpluse paharul fusese decapitarea echipei de conducere, înaintea alegerilor, acel moment în care Virginia Uzun a fost impusă alături de oamenii ei la conducerea PSD Eforie. Evident că impunerea noii echipe n-a convenit celor care au fost înlăturați în acea zi, dar știut fiind faptul că Virginia Uzun era sprijinită la acel moment de Nicolae Moga și Liviu Brăiloiu, toată lumea a tăcut și a așteptat momentul potrivit pentru revoltă.
A urmat apoi campania electorală, pe perioada căreia Virginia Uzun a adunat gafă după gafă, ajutată de o echipă de ”comunicatori” aduși de prin țară care n-au înțeles nimic despre comunitatea din Eforie.
Și, în timp ce comunicatorii se luptau să ne convingă că primarul Robert Șerban e un tiran, Virginia Uzun nu vedea că PSD-iștii pe care-i înlăturase prin venirea ei la Eforie făceau deja campanie, în secret, pentru candidatul ALDE, Gigi Chiru. Ca în povești, ce știa tot satul, nu știa .. Virginia Uzun.
Apoi, într-o vizită de campanie la Eforie, senatorul Liviu Brăiloiu a aflat că Virginia Uzun l-a trădat și s-a aruncat în brațele echipei Iacubov-Babinciuc-Marcu, oameni de afaceri cu ștate vechi în PSD care au crezut sărăcuții că doamna chiar are șanse la funcția de primar și că astfel stațiunea va deveni fieful lor.
Pus în fața acestei trădări, aproape hamletiene, senatorul Brăiloiu și-a jurat răzbunare. Și răzbunarea a venit după aflarea rezultatelor, atunci când exact Liviu Brăiloiu a năvălit peste consilierii PSD aleși la Eforie, în frunte cu Virginia Uzun și le-a cerut acestora să prezinte demisia și să renunțe la funcțiile obținute.
Speriați de puterea senatorului, consilierii au acceptat. Și-au prezentat demisia, în frunte cu Virginia Uzun, printr-o hârtie semnată în nume colectiv. Brăiloiu s-a prezentat cu hârtie la BPJ-ul partidului, doar a să afle că demisiile în grup nu sunt statutare și că trebuie demisii semnate de fiecare PSD-ist în parte.
Am fi vrut să-i vedem figura senatorului Tit, în acel moment.
Revenind, într-un final, consilierii și-au prezentat demisiile, astfel că formalitățile au decurs normal, fiind validați consilierii de pe listele suplimentare, așa cum prevede procedura.
Doar că, între timp, PSD-iștii de la Eforie au realizat că Liviu Brăiloiu nu va mai fi senator, fiind așezat pe un loc neeligibil în listele partidului. Așa că au prins curaj și au contestat în fața instanței numirea colegilor. O prostie, având în vedere că semnaseră chiar ei documente prin care au renunțat la funcții.
În urmă cu două zile, instanța a respins definitiv apelul depus de consilierii PSD Eforie, dând posibilitatea administrației locale să-și desfășoare activitatea fără piedici.
A fost doar un nou prilej pentru PSD-iștii de la Eforie să se facă de râs. Vor mai fi cu siguranță și altele, dacă nu cumva o mână de fier de la Constanța nu se decide să facă o dată pentru totdeauna curățenie în organizația de partid din Eforie. Ar cam fi cazul.