Echipaj de ucraineni, neplătiți de câteva luni, grevă în Portul Constanța

Echipajului unei nave care a sosit la Constanța cu 1000 t de grau este în greva pentru neplata salariilor.
Sindicatul Liber al Navigatorilor transmite că echipajul navei Argo sub pavilion Germania, format din 5 membri, toti din Ucraina, au intrat în grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni:

Patronul navei, pe tron

„Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de Euro. Nava a încărcat din Novi Sad. Un membru al echipajului a declarat că familia lui trece prin momente groaznice, nu au bani pentru a își procura cele necesare, s-au împrumutat pentru a supraviețui. Acum trebuie să achite împrumuturile.
Agentul din portul Constanța, totodată și Broker, așteaptă marfa încărcată pe această navă cu maximă urgență.
Armatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus ca încearcă sa negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. Referitor la plata salariilor restante, acesta a spus că vremurile sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaților”, transmite Adrian Mihălcioiu.

ITF atrage atenția că în ultima perioada în Portul Constanța se înregistrează destul de multe nave Maritime dar în special fluviale care nu satisfac standardele acceptate.

Echipajele sun practic părăsite pe nave, în frig, fără apă și alimente și cu salarii neachitate de luni de zile.
Potrivit SLN, Nava Argo aparține societății Saduni Cargo Ship doo și transportă cereale pentru un charter important din domeniul agriculturii:”Marinarii fluviali au probleme serioase în acest sector și pe cale de consecință, nivelul de calitate a scăzut drastic în aceasta industrie.”

spot_img

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE