Elena Vlad, contabila PSD, numită în Consiliul de Administrație al Portului Constanța

Conform unei decizii a Adunării Generale a Acționarilor Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța,din data de 13 martie 2023, în temeiul prevederilor Statutului companiei, a fost aprobabtă revocarea mandatului lui Gheorghe Naceades, începând cu data ședinței.

În locul lui George Naceades a fost aprobată numirea Elenei Vlad, începând cu 14 martie 2023 până pe 4 august 2023, inclusiv, în funcția de membru provizoriu al Consiliului de Administrație al CN APM.

Cu aceeași ocazia s-a luat act de încetarea de drept mandatelor lui Sergiu-George Niculescu prin ajungerea la termen în data de 9 martie 2023 și Constantin Chirilă, tot prin ajunerea la termen, pe 4 aprilie 2023. Cei doi au primit noi mandate, Chirilă până pe 4 august 2023, inclusiv, iar Niculescu până pe 13 mai 2023, inclusiv.

Aceeași decizie mai stipulează că indemnizația fixă lunară brută a administratorilor provizorii a fost stabilită la suma de 10.636 lei.

PSD deține trei poziții în Consiliul de Administrație al CN APM

Conform negocierilor purtate de PSD și PNL pentru formarea actualei coaliții de guvernare, trei locuri în Consilul de Administrație al Portului Constanța revin PSD, două dintre acesta fiind la discreția organizației politice locale.

În acest context, după ce pe data de 25 noiembrie 2021 portofoliul Transporturilor a fost preluat de vicepremierul Sorin Grindeanu, PSD Constanța și-a revendicat imediat cele două sinecuri, pe lângă cea rezervată Bucureștiului. 

Astfel, prima schimbare s-a produs pe 10 ianuarie 2022, atunci când director general al Portului, Florin Goidea, a fost înlocuit în Consiliul de Administrație cu Dan Alexandru Catană – consilier pe lângă secretariatul de stat al Ministerului Transporturilor.

A urmat o nouă schimbare, pe 10 februarie 2022, Ghiorghe Bătrînca și Mircea Burlacu fiind înlocuiți în CA cu reprezentații PSD, Suryan Omar Dede și Gheorghe Naceades.

La momentul respectiv, presa aservită operatorilor portuari și fostei administrații s-a năpustit asupra noilor numiți, cei doi tineri, Dede și Naceades, devenind peste noapte vedete în presa locală.

Dacă pe Dede au evitat să-l scutere prea tare datorită relațiilor tatălui său în mediul portuar, pe Naceades din „cioban” nu l-au scos, în speranța că noul ministru Grindeanu va fi sensibilizat lăturile aruncate în ventilator.

Mișcarea n-a ținut, și după cum se poate observa Naceades a făcut parte, timp de peste un an de zile, din CA-ul CN APM.

Elena Vlad, omul lui Stroe Felix

Prin decizia AGA de ieri, în locul lui Naceades a fost numită contabila Elena Vlad, cea care ocupă poziția de trezorier (director economic) al organizației PSD Constanța. Aceasta face parte din cercul de influență al liderului politic local Stroe Felix.

Nu întâmplător, în trecut, aceeași Elena Vlad a fost mandatarul financiar al organizației PSD Constanţa la alegerile locale şi parlamentare din 2016, iar ulterior preşedinte al CA-ului de la Tarom.

Îndrăgostită de banul public, Vlad a mai făcut parte din diverse consilii de administrație, după cum urmează: Confort Urban SRL – societatea Consiliului Local Constanţa, CECCAR filiala București (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România), RAJA Constanța (compania de apă și canalizare), Aeroportul Mihail Kogălniceanu – toate acestea fiind cunoscutele sinecuri al găștii Stroe-Dumitrache din Constanța.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE