Elevii colegiului „Mircea cel Bătrân” au început „antrenamentele” la Autoritatea Navală, ARSVOM și Administrația Port

După cum aflăm dintr-un comunicat al Autorității Navale Române, cu ocazia Zilei Naționale a Educației, elevii Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au vizitat în cursul zilei de azi sediul ANR.

Scopul acțiunii este unul educativ, elevii ciclului gimnazial având astfel ocazia să se familiarizeze cu activitățile instituției care se ocupă de siguranța navigației, în mod special a structurii Maritime Rescue Co-ordination Centre (MRCC). 

Având în vedere că serviciul MRCC din subordinea ANR coordonează acțiunile de salvare și intervenție rapidă pe mare, elevii au ajuns ulterior la bordul salvatorului SAR „PHOENIX” al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ASRVOM), pentru continuarea instruirii.

Totodată, din informațiile pe care le deținem, elevii Colegiului Mircea au vizita și Administrația Port, anume pentru a înțelege modul în care statul român gestionează această infrastructură strategică. 

La bordul SAR Phoenix (ASRVOM)
La bordul SAR Phoenix (ASRVOM)

Prezentăm mai jos comunicat Autorității Navale

“Natura ne aseamănă. EDUCAȚIA ne deosebește”, spunea filozoful chinez Confucius.

Cu acest citat reprezentativ le-am urat bun venit elevilor de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, care astăzi, de ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI, ne-au fost oaspeți. Ei au fost întâmpinați cu toată deschiderea și bucuria de angajații Autorității Navale Române și au avut ocazia să viziteze atât portul Constanța cât și Centrul Maritim de Coordonare, unde au putut observa cât de interesantă și de importantă este munca inspectorilor care asigură supravegherea navigației și managementul traficului naval.

Educația înseamnă, dragii noștri, valori și principii, misiune de la care nu puteți abdica și care este în slujba oamenilor. Educația înseamnă mult mai mult decât școala; o întreagă filosofie a lui a fi. Stă în puterea voastră ca prin educație să puteți transforma lumea.

Să generați acele schimbări pe care vi le doriți. Educația este un demers al binelui, sădit în fiecare acțiune și fiecare rezultat! Educația are, dragii noștri, un singur obiectiv: transformarea voastră în adulți de succes! Reușita! În toate formele ei: morală, socială, personală, familială, financiară, profesională. Vă dorim să deveniți adulți de succes care știu cum pot schimba lumea într-un loc mai bun! Și o fac cu credință, cu iubire, cu implicare și devotament! Întru mulți ani educației și reușitei din voi, dragii noștri elevi, invitați azi ai ANR!

Serviciul MRCC
Serviciul MRCC

Educația asumării, a responsabilităților înaintea drepturilor, educația trudei fără a măsura dacă rezultatul este mai mult decât efortul investit! Educația efortului, a strădaniei necondiționate, a devotamentului, este cea pe care v-o deschide Autoritatea Navală azi! Educația în care succesul este mai puțin decât valoarea binelui, a iubirii, a credinței, a lucrului bine făcut în slujba oamenilor! LA MULȚI ANI cu bucurie, dragii noștri, cu bucuria educației părinților, dascălilor, a primelor modele din organizații!”

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE