Evacuare medicală la cargoul „NIMET TORLAK”, în rada portului Sulina. Marinar turc rănit

În această după-amiază, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a realizat o evacuare medicală la Sulina.

Conform unui comunicat remis presei, un cetățean de naționalitate turcă a fost rănit la navă în timpul serviciului. În consecință, comandantul „NIMET TORLAK” a solicitat sprijinul autorităților române pentru ca marinarul să primească îngrijirile medicale necesare. 

Marinarul a fost preluat de nava  SAR „ARES” a ARSVOM și predat, la mal, personalului de la Ambulanță.

„În cursul zilei de astăzi, 31.08.2023, la ora 13:40 , Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a fost solicitată să intervină în rada exterioară Sulina, cu o navă SAR, în vederea efectuării unei operațiuni Medevac.

La bordul navei „NIMET TORLAK”, sub pavilion Liberia, unul din membrii echipajului, un cetățean de naționalitate turcă, necesită îngrijiri medicale de urgență.

Nava SAR „ARES” aparținând ARSVOM, cu echipajul de la bord compus din Pascu Valentin – ofițer punte, Lupu Florică – ofițer punte, Vultur Emanuel – ofițer mecanic, însoțiți de o asistentă medicală, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată, în rada exterioara a Portului Sulina, pentru preluarea persoanei rănite.

Bărbatului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la bordul navei SAR „ARES”, urmând a fi predat ulterior în condiții de siguranță, la ora 16:15, unui echipaj de ambulanță, aflat la mal” a transmis ARSVOM.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE