EXCLUSIV. IPS Teodosie i-a cerut lui Vergil Chițac două terenuri pentru a construi biserici. Primarul a acceptat! Locațiile propuse te vor șoca!

Se pare că primarul Vergil Chițac și-a propus în această perioadă să se împace cu toată lumea. Inclusiv cu reprezentanții Arhiepiscopiei Constanța. Orice pentru voturi, până la urmă, nu?

În acest context, IPS Teodosie a înaintat către Primăria Constanța două solicitări pentru a construi biserici.

Prima solicitare este menită, spune Arhiepiscopia, pentru a rezolva situația bisericii ridicate pe trotuar, pe bulevardul Tomis. În acest sens, IPS Teodosie solicită ca biserica respectivă să fie mutată la intrarea în oraș, dinspre Ovidiu, pe locul vaporașului existent acolo.

Dincolo de absurditatea solicitării, mai grav este că din informațiile noastre, primarul a aprobat deja această cerere.

Și nu, absurditatea nu se oprește aici. IPS Teodosie trimite primarului, tot în data de 13.02.2024, o a doua solicitare, prin care arată că dorește să aducă din Grecia o bisericuță de 50 mp, în zona Falezei Cazinoului din Constanța.

Nu doar că primarul Vergil Chițac a aprobat de principiu această solicitare, dar a și propus, conform documentelor, două locații în acea zonă. Conform propunerilor primarului, biserica urmează să fie amplasată ori pe locul unde se aflau cândva bărcile pescarilor, ori în parcarea din Portul Tomis. În parcarea din Portul Tomis, vă dați seama?

Și dacă vă închipuiți că absurdul se termină aici, vă spunem că vă înșelați. Ca să împace pe toată lumea, se pare că bisericuța care va fi amplasată în Portul Tomis va fi creștin ortodoxă, dar armânească. Adică un lăcaș de cult dedicat machedonilor din Constanța!

Aveți încredere!

Sursă foto deschidere: Constanta 100 %

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE