EXCLUSIV. Noi probleme la Consiliul Județean Constanța! DNA verifică modul în care s-a delegat transportul județean

Problemele nu par să se oprească pentru Mihai Lupu și reprezentanții Consiliului Județean. Procurorii DNA au solicitat punerea la dispoziție a mai multor acte ce vizează modul în care a fost delegat transportul în județul Constanța.

”La data de 03.04.2023, ofițerii de poliție judiciară ai DNA, Serviciul Teritorial Constanța, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că funcționari cu funcții de conducere și execuție din cadrul Consiliului Județean Constanța, cu ocazia organizării licitației pentru delegarea serviciului transport public județean de persoane , prin curse regulate în județul Constanța, precum și după finalizarea procedurii de atribuire, au favorizat anumiți participanți, pentru câștigarea unor trasee de interes, în detrimentul altor societăți comerciale – operatori de transport. Ulterior atribuirii contractului, funcționarii publici responsabili cu verificarea îndeplinirii condițiilor impuse prin caietul de sarcini nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu privind această verificare, rezultatul fiind practicarea de către operatorii economici de prețuri mai mari decât cele aprobate prin hotărârea CJC NR 211/31.09.2022 privind aprobarea tarifelor de călătorie și a abonamentelor pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța, pentru traseele aferente loturilor 1,2,4,5,6 și 8 tarife rezultate în urma procedurii de licitație deschisă. La data de 4.04.2023 a fost dispusă începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu.”, spun procurorii DNA Constanța.

La sfârșitul anului trecut, jurnaliștii Constanta.INFO semnalau prin intermediul unei anchete, modul în care transportatorii lucrează de luni de zile cu tarife duble. O puteți citi aici: https://constanta.info/transportatorii-din-judet-au-dublat-din-pix-tarifele-cjc-ul-lui-lupu-sanctioneaza-cu-avertisment-aceste-firme/

Astfel, procurorii DNA au dispus, la sfârșitul lunii februarie, ca toate documentele legate de transportul județean să fie predate procurorilor.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE