EXCLUSIV. S-a votat! Bazarul ”La Ruși” va fi demolat! Motivul invocat este unul de tot râsul

În 2020, Florin Gheorghe, directorul RAEDPP numit de primarul Decebal Făgădău, declara pentru Cuget Liber că bazarul ”La Ruși” este unul cerut de comercianți și că vor exista investiții pentru modernizarea amplasamentului.  

Între timp, RAEDPP s-a transformat în AFI, iar la conducerea instituției a ajuns gașca lui Teo Hira, prietenul noului primar, Vergil Chițac.

Se pare că aceștia au pus ochii pe terenul de sub bazarul de pe strada Eliberării, pe care constănțenii îl cunosc sub numele de Gorbaciov sau ”La Ruși”, așa că s-a pus la cale demolarea amplasamentului. Motivele pentru care s-a decis demolarea țin de standup comedy. Conform raportului supus aprobării, s-a invocat un proces verbal întocmit de ISU în 2016, care spune că ”se depășește lungimea maximă admisă pentru calea de evacuare în două direcții”. 

Pentru că, evident, acest motiv nu era suficient, conducerea AFI a comandat un raport de expertiză unui inginer cu doi ani de experiență în meserie, care într-un timp record de câteva zile a stabilit că acea clădire prezintă risc seismic și trebuie demolată. 

Raportul de expertiză a fost prezentat, așa cum aminteam, în cursul zilei de ieri, în consiliul de administrație al instituției, fiind aprobat cu trei voturi pentru și două împotrivă. 

Așadar, soarta bazarului ”La Ruși” este rezolvată. Va dispărea, așa cum a dispărut și bazarul Soveja și cum vor disparea majoritatea piețelor din Constanța. 

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE