Felicia Ovanesian, noi dezvăluiri despre corupția din administrația Chițac: ”Ceva miroase urât!”

Fostul city manager al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a continuat în această seară dezvăluirile legate de corupția din administrația condusă de Vergil Chițac. Conform celor spuse astăzi de Felicia Ovanesian, actuala conducere a Primăriei Constanța favorizează dezvoltatorii imobiliari, făcând presiuni pentru a fi autorizate construcții ilegale. 

Iată postarea integrală, așa cum a scris-o Felicia Ovanesian pe Facebook. E de citit și de cugetat. Dacă lucrurile sunt așa cum le spune această doamnă, și par a fi exact așa, Constanța a ales o administrație care duce mai departe corupția cu care ne obișnuise administrația Mazăre, până în 2015. 

”Urbanismul în Constanța se prezintă cam așa:

AM AVUT, noi toți, un secretar general ( care trebuie să semneze certificate de urbanism și autorizații de construire după arhitectul șef și anterior primarului) care și-a asumat riscurile inerente respectării legii ( presiuni, abordări în parcarea instituției, preferabil pe întuneric, intimidări etc.) A refuzat FOSTUL SECRETAR GENERAL semnarea certificatelor și autorizațiilor nelegale, emanate de arhitectul șef. Nelegale din diverse motive: încălcarea reglementărilor urbanistice, lipsa avizelor obligatorii conform legii, lipsa PUD sau PUZ obligatoriu, lipsă acord vecini etc. „Amănunte” lipsite de relevanță pentru arhitectul șef

Puțini ar fi rezistat presiunilor. Interne și exterioare. FOSTUL secretar general a făcut-o.

Puțin, extrem de puțini dintre cei cărora li s-a refuzat emiterea certificatelor sau autorizațiilor s-au adresat instanței. Au pierdut. Refuzul a fost CORECT.

Alții, cei mulți, au așteptat, răbdători, uneori și mai mult de un an să se schimbe/să fie schimbat secretarul general. Și au avut noroc. pentru că noul SG a emis toate certificatele și autorizațiile refuzate OFICIAL de fostul SG. Nu am cunoștință dacă și pe cele pentru care instanța stabilise deja, prin hotărâri definitive, că nu trebuie emise, dar e ușor de verificat.

Aș sublinia, punctual, următoarele:

a. referindu-mă exclusiv la supraetajări, pentru că majoritatea certificatelor și autorizațiilor respinse se refereau la supraetajări: dacă pe o singură stradă de 300-400 m emiți 2 supraetajări la imobile de locuințe colective te-ai trezit deja cu 8 apartamente în plus și minim 16 autoturisme aferente. ȘI s-a dus liniștea, aerul ozonat, locurile de parcare. Te alegi cu haos

b. unul dintre cei 2 secretari generali a greșit. fie cel care a refuzat emiterea, fie cel care le-a emis. Din această perspectivă nu există niciun dubiu. În termeni administrativi, greșeala asta s-ar putea numi „abuz n serviciu”. TImpul va dovedi ce și cum, câtă vreme opinia unuia dintre secretari a fost validată nu numai de instanță, prin hotărâri definitive, dar și de avocații primăriei consultați în acest scop.

c. când la urbanism ai un șef care declară senin că ultima lui grijă este că ajunge la pușcărie și un șef suprem care întreabă retoric un avocat care a anulat câteva autorizații la viața lui de unde știe că certificatele/autorizațiile emise de noul SG sunt nelegale, ceva „miroase”. Urât miroase.

toate cele de mai sus au un scop. Doresc să felicit pe această cale actualul secretar general al municipiului, vremelnic delegat pe perioadă determinată, pentru titularizarea pe post ca efect al concursului din 08.05.2023.”, a scris Felicia Ovanesian. 

#RIPConstanțaAltfel

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE