Felix Stroe și Bogdan Huțucă ar trebui să plece din politică, începând chiar de astăzi

Clasa politică din Constanța este condusă de doi oameni care, din punct de vedere politic, ar trebui încadrați la capitolul ”un trecut nefericit și nedorit”. Un capitol pe care, dacă județul nostru își dorește un viitor real, ar trebui să-l îngropăm, să-l uităm și să-l lăsăm în urmă. Vorbim, așa cum s-a văzut încă din titlu, de Felix Stroe și Bogdan Huțucă, liderii organizațiilor județene PSD și PNL, cele mai importante partide politice, în acest moment. 

Pe acești oameni îi caracterizează, în primul rând, lipsa de bun simț. Altfel, e greu de explicat modul în care se agață de funcții, după ce au reușit, amândoi, să facă praf organizațiile județene pe care le conduc. 

Poate că o explicație pentru nesimțirea celor doi vine din originea comună pe care o au. Ambii au ”crescut” și s-au dezvoltat în perioada Mazăre-Nicușor. Nu doar Stroe a fost slujitorul loial al celor doi, ci și Huțucă, liberalul care a mimat opoziția, lucrând pentru mafia retrocedărilor. 

Atât de tare i-a urât Huțucă pe Mazăre și Nicușor, încât în 2012 a acceptat să le fie prefect. Câți dintre voi își mai aduc aminte acest detaliu? 

Revenind, Stroe a reușit să facă praf organizația județeană PSD Constanța, în doar opt ani. Sub conducerea lui, PSD a reușit să piardă alegerile atât pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean, cât și pentru majoritatea marilor orașe din județ. 

După aproape opt ani cu Felix Stroe la conducerea organizației, PSD Constanța nu mai există, la nivel județean. Nu mai contează. Fără ca asta să-l fi deranjat pe marele lider, care s-a așezat, imediat după alegerile pierdute, pe primul loc al listelor parlamentare, asigurându-și locul de senator. Mai rău e că, la umbra lui Stroe au crescut doar buruieni. Orice politician tânăr care a îndrăznit să ridice capul a fost marginalizat și îndepărtat, pentru a nu periclita domnia ”pe viață” dorită de Stroe.

Când vine vorba despre Bogdan Huțucă, și el de șapte ani președinte al PNL Constanța, lucrurile stau exact la fel. În 2020 nu a reușit să impună un candidat serios pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, care era câștigată încă dinaintea alegerilor. L-a trimis în funcție pe Mihai Lupu iar dezastrul care a urmat, l-am văzut cu toții. 

Nici la Primărie nu a fost în stare Huțucă să impună un liberal veritabil, din propria-i curte, ceea ce ar trebui să-i spună ceva. A fost nevoie de renegatul Vergil Chițac, care odată ajuns în fruntea administrației a uitat complet de sprijinul liberalilor. În prezent, dacă alegi, la întâmplare, aproape orice primar PNL din marile orașe ale județului, te lovești de un dosar penal. Bogdan Huțucă tace și, dacă sursele noastre sunt corecte, va lăsa organizația județeană PNL altcuiva și va fugi pe un scaun călduț, la Curtea de Conturi sau ASF. 

Două persoane diferite, același destin scris sub semnul dezastrului. Un dezastru care se răsfrânge asupra județului Constanța care coboară, an de an, în clasamentul național. 

Vina o poartă acești doi lideri politici, care refuză să lase pe alții în locul lor. Și o purtăm noi, toți, care privim liniștiți din fotoliu.

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE