Florin Mitroi, în fața unei decizii care va arăta dacă are sau nu ”cojones”

Experiența  m-a învățat că în viață există băieți și bărbați. Băieții stau ascunși, în zona de confort. Uneori după fusta mamei, uneori în spatele unei averi confortabile, uneori ascunși în spatele unei legende cunoscute dar neconfirmate.

Bărbații sunt eroi. Ies din zona de confort, se luptă, nu pentru interesul personal cât pentru binele general. Se sacrifică pentru idealuri, principii, pentru a construi o lume mai bună pe care s-o lase celor ce le urmează. Bărbații confirmă legenda creată în jurul lor, prin fapte.

Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian, se află zilele acestea în fața unei decizii care ne va spune dacă e un băiețel ascuns în spatele unei povești frumoase sau un bărbat curajos care poate ieși din zona de confort pe care și-a construit-o în 20 de ani la Valu lui Traian și poate dovedi că face față presiunii care vine la pachet cu funcția de președinte al Consiliului Județean.

Sigur, lucrurile nu sunt simple. Mihai Lupu lasă în urma lui un dezastru, din toate punctele de vedere. Cel ce-i va urma în funcție nu va pleca de la zero în reconstrucția județului, ci de la minus.

Dar, nu așa ne spune Florin Mitroi că era și Valu lui Traian, când l-a preluat în urmă cu 20 de ani?

Sigur, funcția de președinte al Consiliului Județean vine cu presiuni, cu telefoane, cu amenințări, cu mafioți care vor să te discrediteze, cu jurnaliști care te critică. Mai ales când vrei să faci bine, deranjând răul care s-a instalat în administrația județeană.

Tocmai din acest motiv, știind asta, Mitroi are în față o decizie simplă. Poate fi bărbat, poate alege să se ia la trântă cu un sistem profund viciat pe care să încerce să-l corecteze, sau poate fi un băiețel alintat, care să stea în conacul lui mare de la Valu lui Traian și să pretindă că e ”împărat”.

Țara asta s-a eliberat și s-a construit pe sângele și sacrificiul unor bărbați adevărați, care au ieșit în față cu pieptul gol, pentru a proteja idealurile în care credeau. Dacă astăzi Mitroi e un om bogat și puternic, acest lucru se datorează și acelor bărbați care s-au sacrificat.

Florin Mitroi mai are doar două zile la dispoziție, pentru a lua o decizie. Va rămâne un primărel de Valu lui Traian, de care lumea va uita rapid, în timp, sau va alege să fie un lider autoritar de județ care va rămâne în istoria administrației județene din Constanța.

Ce credeți că va alege?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE