Fostul deputat Florin Gheorghe, implicat în restaurarea unui nou monument

Vineri, 19 aprilie 2024, la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie „Constanța”, s-a desfășurat un ceremonial militar și religios cu ocazia aniversării a 130 de ani de la înființarea unității. Evenimentul a fost organizat de Batalionul 341 Infanterie, cel care a preluat tradițiile de luptă ale regimentului.

După primirea raportului și intonarea imnului de stat, a urmat slujba de sfințire a monumentului proaspăt reabilitat, susținută de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. La activitate au participat generali, ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați – soldați profesioniști și salariați civili care își desfășoară sau și-au desfășurat activitatea în garnizoana Topraisar.

În alocuțiunile lor, generalul (trei stele) Tomescu Cătăin, generalul de brigadă Adrian Costaru, colonelul Bălăceanu – reprezentantul Diviziei 2 Getica, col.(rtg) Remus Macovei, au evocat faptele de arme memorabile ale militarilor care au servit patria sub faldurile drapelelor de luptă ale Regimentului 34 Infanterie și ale Batalionului 341 Infanterie.

Maiorul Marian Stoica, comandantul batalionului, a mulțumit pentru sprijinul primit din partea rezerviștilor militari și reprezentanților societății civile care s-au implicat în reabilitarea monumentului și a garantat că militarii din subordinea sa vor fi la înălțimea faptelor de arme ale înaintașilor.

La inițiativa comandantului unității din Topraisar, maior Marian Stoica, în urmă cu două luni, s-a înființat Asociația Rechinii Albi. Aceasta, alături de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, condusă de col. (r) Remus Macovei și fostul deputat constănțean Florin Gheorghe, a demarat procedurile de restaurare a monumentului dedicat Regimentului 34 Infanterie din incinta unității militare, monument aflat în ultimii ani în stare avansată de degradare.

Astfel, în realizarea acestui proiect s-au implicat și societăți comerciale sau persoane fizice la lucrări, inclusiv studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”.

Reabilitarea monumentului și aniversarea a 130 de ani de la înființarea Regimentului 34 Infanterie au scos în evidență unitatea sufletească și camaraderia specifică celor care au activat și activează în garnizoana Topraisar.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE