Fostul șef al Poliției Costinești, prins rangă de beat în trafic

Prin nenumărate apariții televizate, am atras atenția organelor abilitate asupra ”vătafilor” care conduc secțiile de Poliție din stațiunile de pe llitoralul românesc.

Aceștia, niște mici baroni locali, făceau și fac legea de ani de zile, soluționând sau (după caz) uitând să soluționeze problemele apărute pe litoral.

Unul dintre aceștia a fost Dorel Răcaru, șeful Poliției Costinești, uitat la conducerea acestei secții de mai marii din IPJ de mulți ani. Până acum două săptămâni, când a fost înlocuit cu un domn mult mai competent.

Se pare că vestea l-a afectat din plin pe Dorel Răcaru, care, după un șpriț generos desfășurat la Costinești s-a urcat la volan și a plecat rangă de beat spre Mangalia.

Pentru că a condus haotic pe DN39, acesta a atras atenția participanților la trafic, care au sunat la 112 și au sesizat polițiștilor faptul că un șofer circulă brambura, punând în pericol siguranța rutieră.

Polițiștii l-au interceptat undeva în zona Neptun. A urmat un circ de nedescris și, pentru că a refuzat să sufle în fiolă și a fost condus la Spitalul din Mangalia, pentru prelevarea probelor biologice. Pe care, evident, a refuzat să le ofere, ceea ce-i face cadou un frumos dosar penal.

Evident, reprezentanții IPJ au refuzat să ofere detalii, fiind totuși vorba de unul de-ai lor.

”La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mangalia-Biroul Siguranță Rutieră Mangalia, în jurul orei 18.46, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un autoturism ar circula imprudent.

Polițiștii au identificat autoturismul în trafic, stabilind că este condus de un bărbat, de 57 de ani.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatele din dotare. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, unde a refuzat prelevarea acestora.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.

Bărbatul de 57 de ani este cadrul al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și nu se afla în timpul serviciului.

La nivelul instituției noastre se fac verificări prin Biroul Control Intern.”, s-au mulțumit să spună reprezentanții IPJ Constanța.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE