Garda de Coastă a fost dotată cu drone cu decolare verticală, pentru misiuni de supraveghere

Garda de Coastă (Poliția de Frontieră) a fost dotată cu drone noi, tip Unmanned Aircraft Systems (UAS), cu ajutorul cărora va fi supravegheată frontiera de stat, pe o lungime de 500 de kilometri.

Aceste aparate au fost achiziționate de compania multinațională din domeniul tutunului Philip Morris, și donate autorităților române, urmând să fie folosite, în special, în misiuni de combaterea contrabandei.

Aceste drone, model ALTI Transition Advanced-Raptor, sunt dotate cu motor termic, și pot survola neîncetat până la 8 ore, pe o rază de acțiune de 150 km. Valoarea achiziției se ridică la 700.000 de euro.

Noile aparate au fost prezentate azi, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul de Interne în portul Mangalia, la care au participat: secretarul de stat în MAI, Chestor Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliției de Frontieră, Chestor de Poliție Cornel-Laurian Stoica, directorul general al Autorității Navale Române, Cosmin Dumitrache, dar și reprezentanții companiei Philip Morris care au făcut posibilă această achiziție.

Mai jos avem câteva imagini, de azi, de la evenimentul organizat în portul militar Mangalia.

Mangalia, 17.04.2024, prezentare drone MAI
Mangalia, 17.04.2024, prezentare drone MAI
spot_imgspot_img
spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE