„Gheparzii Transilvani” se antrenează la Capul Midia

Ministerul Apărării anunță o serie de trageri de antrenament în poligonul de la Capul Midia.

Conform comunicatului MApN „pregătirea pentru executarea unei misiuni internaționale la cele mai înalte standarde reprezintă pentru militarii Detaşamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a principalul scop în această perioadă.”

Luna august îi regăsește pe aceștia în poligonul de trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,, General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia unde desfășoară una dintre cele mai importante etape ale pregătirii, în care execută trageri cu complexele antiaeriene „Gepard.”

Primele trageri reprezintă pentru fiecare militar o amintire de neuitat. De aceste momente unice au avut parte unii membrii ai echipajelor care operează complexele antiaeriene, care, în aceste zile au primit „botezul focului”.

Complexul antiaerian autopropulsat „GEPARD” este un sistem de artilerie antiaerian blindat, autonom, autopropulsat, cu mobilitate ridicată, care poate execută misiuni de luptă în orice condiții meteorologice, ziua și noaptea, și în conditii de bruiaj radioelectronic.

Misiunea sa tactică este angajarea luptei împotriva avioanelor și elicopterelor care atacă prin surprindere, la joasă înaltime, cât si împotriva blindatelor.

Datorită mobilității ridicate și timpului foarte scurt de reacție, acest sistem poate asigura protecția în câmpul de luptă, în special a unităților blindate.

Din perspectiva mobilității, complexul antiaerian „GHEPARD” este superior multor sisteme similare realizate pe plan mondial, fiind deservit de personal militar pregătit în Germania. Logistica și întreținerea produsului este organizată conform cerințelor și standardelor NATO.

spot_img
Ovidiu Irimia
Ovidiu Irimia
Are o experiență de 18 ani în presa scrisă. A debutat în 2001, ca simplu colaborator al departamentelor de investigații pentru mai multe publicații din România, apoi consultant, iar ulterior a devenit editor cu normă întreagă. A profesat mult timp în mediul de afaceri din București și din străinătate, fiind specializat în achiziții și analiză de piață, dar pasiunea pentru presa de investigații nu l-a părăsit niciodată.

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE