Harababura din Consiliul Județean Constanța pune în pericol un proiect de zeci de milioane de euro

După cum ați citit în urmă cu câteva zile, proiectul prin care se vor moderniza drumurile județene 391 și 393, între Tuzla și Biruința și respectiv Techirghiol și Arsa, a fost semnat și va fi finanțat din bugetul Ministerului Dezvoltării.

Vorbim despre un proiect important pentru județul Constanța, scris și propus de reprezentanții Asociației de Dezvoltare Durabilă, în urma căruia traficul din zona de sud a litoralului va fi fluidizat.

Cu toate acestea, deși vorbim de un proiect de peste 10 milioane de euro, există șanse mari ca finanțarea să se piardă, din cauza ambiției președintelui CJC, Mihai Lupu, aflat într-un război declarat cu Ana Maria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă.

Un proiect de zece milioane de euro, blocat în sertarul Consiliului Județean

Prezentă în ședința de Consiliu Local, Ana Maria Vătămanu, președintele ADD, a declarat că proiectul despre care vorbim este întârziat nejustificat de mult, cerând ca vicepreședintele CJC, Petre Enciu, să fie întrebat de ce ține proiectul pe loc. În fapt, Ana Maria Vătămanu spune că proiectul se află în faza în care, pentru a moderniza acele drumuri, este nevoie să fie făcute mai multe exproprieri, situație de care reprezentanții CJC nu se ocupă, deși este datoria lor.

În lipsa unor politicieni dornici să dezlege misterele acestui blocaj, am mers noi, jurnaliștii, pe firul poveștii, și l-am întrebat pe vicele Petre Enciu, de ce întârzie proiectul.

”Nu pot răspunde în cazul exproprierilor și nici de stadiul acestor proiecte pentru că ADD a refuzat să mai colaboreze cu mine din toamna anului trecut. Deci nu vă pot oferi niciun fel de informație despre aceste proiecte. Președintele CJ a fost informat de situația asta.”, ne-a transmis vicepreședintele Petre Enciu.

Bun, am aflat deci că domnul Enciu nu se mai ocupă. Așa că a fost nevoie să întrebăm cine se ocupă de fapt, ceea ce am și făcut. Reprezentanții CJC ne-au răspuns că în prezent se ocupă al doilea vicepreședinte, Stelian Gima.

Acesta însă ne-a explicat că, pentru a se face exproprierile, este nevoie de o evaluare în teren, așa că trebuie achiziționate serviciile unui evaluator. Achiziție pe care trebuie s-o facă departamentul de achiziții. Care departament este în directa subordine a … președintelui CJC Mihai Lupu.

Așa ajungi la concluzia că singurul vinovat pentru întârzierea unui proiect atât de important pentru județul Constanța este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Ne mai miră?

spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE