Horia Constantinescu și-a găsit un nou stăpân. A devenit iepurașul lui Gabriel Comănescu

Alegerile locale din 27 septembrie au intrat deja în faza devoalării iepuraşilor, semn că lucrurile se precipită chiar din debutul campaniei. De ieri seară, 30 august, o informaţie bombă a început să se rostogolească printre jurnalişti: candidatul lui Dan Voiculescu și al PPU-SL la funcţia de primar al municipiului Constanţa, Horia Constantinescu, a bătut palma cu mogulul Gabriel Comănescu pentru retragerea sa şi susţinerea lui Vergil Chiţac. Adică, „regele junglei” este, în realitate, un Bugs Bunny năpârlit.

Mai mult decât atât, pe lângă retragerea din cursă şi susţinerea amiralului galben, iepuraşul Horică a primit de la mogul şi misiunea de a vorbi personal cu toţi contracandidaţii acestuia şi de a-i convinge, rând pe rând, să se retragă din cursă în favoarea lui Chiţac.

Cu alte cuvinte, un iepure devine agent electoral al altui iepure, o adevărată premieră politică, nu-i aşa?

Desigur, întrebarea care se află pe buzele tuturor este: ce ar urma să primească Horia Constantinescu în schimbul acestor servicii? Neoficial, de pe buzele lui Horică, adică dintr-o discuţie purtată cu unul dintre contracandidaţii lui Decebal Făgădău, am aflat că mogulul i-a promis coordonarea compartimentelor de control intern şi extern ale Primăriei, inclusiv Poliţia Locală.

Pus în faţa acestor informaţii, Horia Constantinescu nu şi-a negat rolul de iepure, de nou intrat în categoria argaţilor lui Gabriel Comănescu. El a confirmat oficial că poartă discuţii cu toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului Constanţa în vederea retragerii acestora în favoarea lui Vergil Chiţac, doar că această activitate o face din plăcere, nici vorbă de vreo recompensă. La cum îl cunoaştem fie din postura de ușier al lui Adrian Năstase sau de șofer al lui Nicușor Constantinescu, ne-a convins prin simpla negare. Ştim cu toţii că mini-comisarul de la CJPC nu face nimic dezinteresat şi mai ştim şi cine îi ghidonează maneta din spate, aşa că toată această manevră miroase a interes, inclusiv pentru cei care nu au miros.

Să ne gândim puţin: dacă Vergil Chiţac va câştiga Primăria, atunci Horică va fi şeful controlului intern şi extern, chiar dacă el neagă de ochii lumii această variantă; dacă amiralul galben va pierde Primăria, dar PNL rămâne la guvernare, atunci pentru serviciile de milog al lui Comănescu Horică nu va fi deranjat de la conducerea CJPC, poate va fi chiar promovat preşedinte al ANPC; dacă iepurele lui Comănescu pierde primăria iar PSD vine la guvernare, atunci Horică va da fuguţa sub pulpana tandemului Năstase&Voiculescu, pe care liderii social-democraţi, inclusiv Felix Stroe, nu i-ar putea refuza în caz că ar cere ceva pentru micuţul comisar. Deci, numai situații win-win pentru iepurașul lui ComaNestase.

De ce a mai intrat minionul umanist social-liberal în această competiţie dacă ştia de la bun început că nu are nicio şansă? De ce şi-a păcălit suţinătorii oneşti cu mesaje despre corectitudinea, intrasigenţa şi verticalitatea sa? De ce tot acest circ?

Simplu.

Candidatura lui Horia Constantinescu a fost tot timpul un obiect de negociere, mai întâi în PSD, de unde şi-a luat flit, apoi în raport cu adevăratul candidat al PNL, Gabriel Comănescu. Cu PSD nu i-a mers nici atunci când şi-a depus candidatura în interior, iar apoi a demisionat rănit în amorul propriu că nu l-a băgat nimeni în seamă, şi nici când protectorul său, Adrian Năstase, se pare că ar fi urzit o alianță PSD-PPU-SL, alianță care s-ar fi materializat la Constanța prin retragerea lui Horică din cursa pentru fotoliul de primar pentru un mandat de parlamentar pe liste comune PSD-PPU-SL.

N-a mers cu PSD, dar uite că a mers cu mogulul Comănescu, acolo unde disperarea că va pierde, din nou alegerile, în faţa candidatului PSD, ba chiar şi în faţa lui Stelian Ion, este evidentă. Da, chiar şi în faţa lui Stelian Ion, căci toată această mişcare politică arată că Vergil Chiţac se află pe locul trei. Dacă ai sta bine în sondaje, nu te-ai mai milogi de ceilalţi candidaţi, inclusiv de Nicoleta Ploscaru, pe plajă la Cucaracha, să se retragă, nu-i aşa?

Asocierea lui Vergil Chiţac cu omul de casă al lui Adrian Năstase denotă fie disperare, aşa cum spuneam mai sus, fie prostie fără margini. De ce prostie?

Pentru că în poza lui Vergil Chiţac cu Gabriel Comănescu, tocmai ce s-au adăugat Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.

spot_imgspot_img
spot_img
Dorian I. Hapurnea
Dorian I. Hapurnea
Ziarist, activist civic și antreprenor, Dorian Hapurnea și-a împărțit cariera profesională între activitățile jurnalistice, și diferite proiecte în zona privată. Jurnalist încă de prin anii 2000, a lucrat la cotidianul Replica de Constanţa, la ediția de Dobrogea a cotidianului România Liberă și la trustul de presă Radio Sky - Cuget Liber. După o pauză forțată de câțiva ani, din zona presei, impusă de șmecherii zonei, a revenit din 2013 ca fondator al publicației online Constanța.Ro. Începând din Ianuarie 2019, a dezvoltat un nou proiect în zona presei online devenind fondator al publicației Constanta.INFO. În 2021 a fondat alături de Cristian Hagi și Dragoș Ionescu postul TV online, Tomis TV, unde moderează emisiunea ”Constanța Altfel?”

Abonează-te prin email

Introduceți adresa de email pentru a vă abona la Constanța.info și veți primi notificări prin email atunci când vor fi publicate articole noi.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Related Articles

57,000FaniÎmi place
7,400AbonațiAbonați-vă

CELE MAI CITITE